2020-02-28 20:16

Ministerul Sănătăţii spune cine este denunţătorul în cazul lui Lazăr Iordache

 |  14:07
Ministerul Sănătăţii spune cine este denunţătorul în cazul lui Lazăr Iordache

Ministerul Sănătății a informat marți, într-un comunicat de presă, că denunțătorul în cazul vicepreședintelui Autorității Naționale a Medicamentului, Lazăr Iordache este chiar "persoana cu funcție de conducere" din MS căreia i s-au oferit bani.

Iordache a fost reținut de procurorii DNA pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

"DNA a anunțat astăzi, într-un comunicat, reținerea pentru 24 de ore a vicepreședintelui Agenției Naționale a Medicamentului sub acuzațiile de dare de mită și cumpărare de influență. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se arată faptul că "(...) inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de MS pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare. Ministerul Sănătății precizează că "persoana cu funcție de conducere" din cadrul instituției este denunțătorul din acest caz", se arată într-un comunicatul MS.

Potrivit sursei citate, "ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sprijină eforturile de combatere a corupției și subliniază din nou necesitatea unui mecanism de fundamentare și supraveghere a investițiilor din sistemul sanitar".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-23

In legatura cu acest articol...

DNA: Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, reținut pentru dare de mită
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine