2020-07-05 04:26

Ministerul Sănătăţii: Transplantul pulmonar, reluat în scurt timp

 |  10:55
Ministerul Sănătăţii: Transplantul pulmonar, reluat în scurt timp

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că transplantul pulmonar va fi reluat în scurt timp ca urmare a demersurilor MS, prin semnarea scrisorii de intenție între Agenția Națională de Transplant și organizația europeană de profil Eurotransplant.

"Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a avut o serie de întâlniri cu prof. Bruno Meiser, președintele Eurotransplant, și prof. Walter Klepetko, șeful Secției de chirurgie toracică și al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitară AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operațiile de transplant pentru pacienții români, cu organe prelevate și puse la dispoziție prin rețeaua Eurotransplant", se arată în comunicatul citat.

Potrivit MS, s-a stabilit că pentru toți cei 7 pacienți români aflați în evaluare vor fi reactivate procedurile necesare, primii 2 dintre aceștia urmând să fie supuși transplantării, imediat ce vor fi identificați donatorii compatibili.

„Următorii pași stabiliți includ oficializarea relației României cu Eurotransplant, prin semnarea unui nou acord — ultimul încheiat expirând la finele anului 2013—, evaluarea și recoltarea plămânilor de la eventualii donatori români și, ulterior, înființarea a minimum trei centre regionale de urmărire post-transplant în țara noastră. Părțile au convenit, totodată, că pe fondul creșterii cererilor pentru acest tip de procedură terapeutică, respectiv de faptul că AKH, prin agenția Eurotransplant, nu poate asigura mai mult de 10 transplanturi anual, este imperios necesară deschiderea unui Centru Național de Transplant în România", precizează Ministerul Sănătății.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz