2020-02-24 13:39

Ministerul Muncii vrea să reducă cu 19% personalul din asistenţă socială

 |  20:03
Ministerul Muncii vrea să reducă cu 19% personalul din asistenţă socială

Personaluldin asistenţă socială ar putea fi redus cu 19 la sută prin reorganizareaDirecţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC),potrivit unui proiect de hotărâre supus, ieri, în dezbatere publică de cătreMinisterul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

Criteriileprevăzute în proiectul de hotărâre au fost stabilite în baza atribuţiilorreglementate de legislaţia în domeniul asistenţei sociale, a numărului estimatde beneficiari de servicii sociale şi prestaţii sociale pe an ale acestorinstituţii, precizează iniţiatorii documentului. Astfel, la nivelul judeţelor,pentru fiecare serviciu public de asistenţă socială în parte, în funcţie denumărul de beneficiari şi serviciile sociale acordate, se propune un numărmediu de 92 de posturi pentru judeţele cu până la 12.000 de beneficiari, 102posturi pentru judeţele în care numărul de beneficiari este cuprins între12.001 şi 17.000, 112 posturi pentru judeţele în care numărul de beneficiarieste cuprins între 17.001 şi 22.000 şi 125 de posturi pentru judeţele în carenumărul de beneficiari este de peste 22.001.

De asemenea,s-a estimat că este nevoie de un manager de caz la 50 de copii şi un manager decaz la 50 de asistenţi maternali profesionişti.

La nivelulsectoarelor municipiului Bucureşti s-au adăugat criterii care să răspundăcreşterii numărului de personal cu atribuţii prevăzute de actele normative învigoare în sarcina primăriilor, respectiv prelucrarea şi administrareadosarelor de prestaţii sociale, prevenirea separării copilului de părinţi,precum şi numărul total de populaţie pe fiecare sector.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine