2020-02-16 20:43

Ministerul Sănătăţii a diminuat numărul concediilor medicale cu 30%

 |  17:31

Noulsistem de acordare a concediilor medicale introdus în 2010 a dus la o diminuarecu aproximativ 30% a numărului de certificate medicale eliberate în ultimeleluni, faţă de începutul anului. Astfel, în primele nouă luni au fost date713.436 acte medicale, informează ministrul sănătăţii.

"Noilereguli impuse la acordarea concediului medical şi eliberarea certificatelormedicale produc efecte. Când am gândit noul sistem, am avut în vedere stopareaabuzurilor şi eliberarea acestor documente exclusiv pentru cei aflaţi în nevoieşi suferinţă. În urma acţiunilor noastre, am înregistrat o diminuare destul deimportantă a numărului certificatelor medicale, ceea ce înseamnă că pe acestdomeniu existau unele abuzuri", a declarat ministrul sănătăţii, CsekeAttila, citat într-un comunicat de presă.

Dela mijlocul lunii mai 2010, când au fost demarate acţiunile de control asupranoului mod de acordare a concediilor medicale, Fondul Naţional Unic deAsigurări de Sănătate a fost suplimentat cu peste 2.000.000 lei din cele 443 deamenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelormedicale. Potrivit MS, în perioada mai-august reprezentanţii caselor deasigurări de sănătate au efectuat controale la un număr de peste 5.300 demedici şi 1.500 de beneficiari de concedii medicale. În urma acestor acţiuni aufost sancţionaţi 792 de medici şi au fost refuzate/amânate la plată aproape 300de certificate pentru că beneficiarii nu au respectat legislaţia şi nu s-auaflat la domiciliu în perioada acceptată de control. De asemenea, casele deasigurări de sănătate au reziliat 92 convenţii încheiate cu mediciiprescriptori pentru acordarea şi eliberarea certificatelor de concediu medical.

Încazul a 82 de medici au fost sesizate comisiile de disciplină ale Colegiuluimedicilor, a precizat sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine