2020-03-29 02:17

Ministrul Agriculturii a decis: adio porci crescuți în aer liber!

 |  12:44
Ministrul Agriculturii a decis: adio porci crescuți în aer liber!

La propunerea noului președinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor (ANSVSA), Robert Viorel Chioveanu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Nechita Oros, a emis recent un ordin (vezi documentul în facsmil) pentru „aprobarea Normei sanitare veterinare privind condițiile de biosecuritate în exploatațiile de porcine”, prin care se urmărește interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești.

Practic, sub masca unor măsuri de biosecuritate pentru exploatațiile de porcine, Ministerul Agriculturii și ANSVSA vor să nu se mai permită reproductia porcilor în micile gospodării, unde porcii sunt crescuți în vederea îngrășării și sacrificării pentru consum familial. Totodată, prin acest ordin, se interzice și mutarea porcilor dintr-o locație în alta, indiferent destinație, adică nu mai pot fi vânduți în târguri și oboare, ca până acum, ori duși spre sacrificare la un abator. De asemenea, ordinul emis de ministrul Adrian Nechita Oros interzice și „creșterea porcinelor la stâne, tabere de vară, cantoane silvice, cantoane de pe lângă diguri, societăți agricole vegetale”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-02

Documente:Parerea ta...

BANATEANUL
02 Mar 2020

Au distrus taranul roman (gripa aviara,pesta porcina si cine stie ce mai apare)
ALIN
02 Mar 2020

Va bateti joc de omu se rind prin fiecare decizie pe care o luati!trist
CALIN
04 Mar 2020

si cu crescatoria lui tiriac, care e domeniu de vinatoare, ce face? de animalele salbatice ce spune, ca sint in aer liber
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine