2019-11-20 19:52

Ministrul Agriculturii s-a SUPĂRAT pe presă: ”Se EXAGEREAZĂ cu prezentarea situației pestei porcine”

 |  19:43
Ministrul Agriculturii s-a SUPĂRAT pe presă: ”Se EXAGEREAZĂ cu prezentarea situației pestei porcine”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susţinut, marţi, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, în plenul Camerei Deputaţilor, că se exagerează cu prezentarea situaţiei pestei porcine în România, pentru a se da impresia că situaţia este scăpată de sub control.

Daea a subliniat că peste porcină africană este prezentă în 13 judeţe, dar nu pe întreg teritoriul acestor judeţe, „cum se exagerează pentru a se da impresia de situaţie scăpată de sub control”.

Ministrul a explicat că, de exemplu, în judeţul Bihor sunt sau au fost focare doar în 8 localităţi, adică 1,5% din numărul localităţor judeţului.

Petre Daea a precizat că, în prezent, în 238 localităţi din cele 13 judeţe sunt focare, respectiv un procent de 6,3 la sută. El a spus că cel mai afectat judeţ este Tulcea, cu 42% din localităţi.

Ministrul Agriculturii a susţinut că autorităţile au luat măsurile necesare pentru combaterea şi limitarea efectelor virusului pestei porcine africane. 

Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”, depusă de opoziţie.

„Aşa-zisele acţiuni întreprinse de ministrul Petre Daea, de la apariţia primului focar de pestă porcină africană în România (iulie 2017) şi până în prezent, au demonstrat că acesta nu dispune de calităţile, cunoştinţele, devotamentul şi responsabilitatea necesare unui ministru în funcţie”, se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii acuză că lipsa de acţiune a ministrului „a contribuit semnificativ la răspândirea fulgerătoare a epidemiei”.

„Concluzionând, avem dovada faptului că ne aflăm în faţa unor acţiuni ilegale, abuzive şi neglijente concertate la un nivel instituţional şi social înalt ce au determinat, după părerea noastră, un atentat la siguranţa naţională, subminarea economiei naţionale, insecuritatea alimentară şi pagube incomensurabile la bugetul de stat”, se mai arată în moţiune.

Deputaţii vor vota, miercuri, moţiunea simplă.

Până la această dată au fost ucişi aproape 400.000 de porci, multe mici gospodării au rămas fără animale, iar în urma crescătoriilor închise sute de persoane și-au pierdut locul de muncă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-25Parerea ta...

ANONIM
25 Sep 2018

Cine a imprastiat intentionat pesta porcina oare ?Opozitia ,oamenii lui Ciolos si Iohannis Exista martori si dovezi care vor fi date in vileag pana la urma La inceputul verii indivizi imprastiau ceva prin padurile din Satu _Mare
ANONIM
26 Sep 2018

Opozitia criminala .,si dementa!Sabotori si nemernici Tradatori de tara ,vanduti strainatatii ,javre bune de spanzurat
PESTA PSD
26 Sep 2018

Incompetenta analfabetului comunist daea a facut ca cele mai .ari complexe de porci din Romania sa fie inchise iar mii de persoane sa-si piarda locul de munca. Aceste distrugeri ale zootehnidi romanesti fac parte din ''Programul premeditat de distrugere a Romaniei '' de catre mafia psd condusa de puscariasul draknea HOT DE BANI DESTINATII HRANEI COPIILOR ORFANI DIN TELEORMAN. DISTRUGEREA CONTINUA : SPITALE INSALUBRE , SCOLI FARA MANUALE , 59 COPII MORTI DE RUJEOLA , INFLATIA 5,6% ,ROBOR 3,6% , 18000 PFAuri INCHISE , TAXELE LOCALE MARITE , JUSTITIA DISTRUSA , GAZAREA OAMENILOR PASNICI DE CATRE MERCENARII MAFIEI PSD , PENSII SPECIALE PENTRU BORFASI , DISTRUGEREA STATULUI DE DREPT , NICI UN METRU DE AUTOSTRADA , NEPOTISMUL IN ADMINISTRATIA LOCALA SI CENTRALA LA COTE ALARMANTE , IZOLAREA ROMANIEI IN PLAN EXTERN , DEFICITUL COMERCIAL LA PESTE UN MILIARD DE EURO , IMPRUMUTURI EXTERNE DE 4,1 MILIARDE EURO IN DOAR 8 LUNI , LIPSA BANI PENSII SI SALARII (LUATI INPRUMUT ) , . ACESTEA SUNT O MICA PARTE DIN ''PROGRAMUL DE DISTRUGERE CONTINUA A ROMANIEI ''
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray