2019-07-22 21:28

Ministrul Culturii, anunţ despre oraşele care au participat la concursul Capitală Europeană a Culturii 2021

 |  10:09
Ministrul Culturii, anunţ despre oraşele care au participat la concursul Capitală Europeană a Culturii 2021

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat, joi, că intenţionează să lanseze, în viitorul apropiat, un program național de susținere a orașelor care au participat la concursul Capitală Europeană a Culturii 2021.

"Îmi face o deosebită onoare să vă anunț că intenționez să lansez, în viitorul apropiat, un program național de susținere a orașelor care au participat la procesul complex de elaborare a unei strategii culturale pentru înscrierea în concursul Capitală Europeană a Culturii 2021. În scurt timp, vă voi invita așadar să ne fiți parteneri de dialog în acest demers. Îmi exprim sincera speranță că veți fi interlocutorii noștri privilegiați, pentru obținerea unor reale beneficii în sprijinul comunităților locale", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Vlad Alexandrescu prezintă răspunsul Comisiei Europene și al Ministrului Culturii la scrisoarea de contestație privind competiția "Capitale Europene ale Culturii 2021".

Astfel, ministrul a menţionat, referitor la derularea competiției, că selectarea orașelor din lista scurtă s-a făcut conform Regulamentului de procedură, prin vot nesecret.

Vlad Alexandrescu a mai subliniat că "în urma unei analize juridice obiective, concluzia este că nu există motive legale pentru a decide revocarea celor doi experți naționali din juriu, Raluca Velisar și Valentina Iancu, și pentru reluarea procedurii de selecție". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray