2019-10-14 22:00

Ministrul de Interne anunță MODIFICAREA legii pensionării și Statutul Polițistului

 |  20:33
Ministrul de Interne anunță MODIFICAREA legii pensionării și Statutul Polițistului

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat duminică, la Antena 3, că din septembrie se va modifica legea care permite pensionarea la o vârstă sub 40 de ani și o pensie mare.

Totodată, șefa de la MAI spune că pensionările din Ministerul de Interne făcute recent, la vârste de 37-40 de ani, pe sume enorme, nu au fost posibile datorită Legii pensiilor militare, ci a Statului polițiștilor.

”În mod normal, vârsta nu ar putea fi mai mică de 47 de ani, dar avem un act normativ care modifică statutul polițiștilor. Evident că oamenii aleg să plece din sistem la pensie decât să opteze pentru alt loc de muncă în sistem. Aceia (care s-au pensionat recent - n.r.) au folosit această prevedere din 2016, din Statutul polițiștilor, este o OUG, și nu Legea pensiilor militare. (...)

Vă asigur că în toamnă, când va fi modificat Statutul polițiștilor, care dădea această posibilitate legală de ieșire la pensie până la 47 de ani, va fi revizuit”, a afirmat ministrul de Interne Carmen Dan, duminică, la emisiunea Descoperiți, de la Antena 3.

Potrivit șefei de la MAI, sunt 202 persoane care au beneficiat de OUG 21 și s-au putut pensiona la o vârstă tânără, pe o sumă de bani însemnată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray