2020-07-14 14:22

Ministrul de Interne anunță un proiect pentru situațiile de CRIZĂ în valoare de 681 milioane de euro

 |  23:33
Ministrul de Interne anunță un proiect pentru situațiile de CRIZĂ în valoare de 681 milioane de euro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, după ședința de Guvern, că a fost aprobat Proiectul ”VIZIUNE 2020”. ”Trebuie să fim pregătiți pentru a acționa eficient în toate situațiile de criză, în situații de calamități sau atunci când este nevoie să protejăm viața și bunurile cetățenilor”, a spus Marcel Vela.

Proiectul prevede planuri pentru o intervenție rapidă în cazul în care țara noastră va mai avea parte de situații neprevăzute cum a fost pandemia de coronavirus.

”Astăzi, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care aprobă nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții ”VIZIUNE 2020”. Este vorba despre finanțarea proiectului care se realizează prin fonduri externe nerambursabile în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Valoarea proiectului este de 681 de milioane de euro, din care UE susține 84%.

Proiectul vizează creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție. Principala noastră preocupare este protejarea vieții cetățenilor. Trebuie să fim pregătiți pentru a acționa eficient în toate situațiile de criză, în situații de calamități sau atunci când este nevoie să protejăm viața și bunurile cetățenilor”, a explicat ministrul de Interne Marcel Vela.

Se vor achiziționa: 60 de autospeciale de descarcerare, 49 de containere cu echipamente individuale de protecție, 63 de camioane cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare, 276 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, 33 de centre de comunicații pentru punctele de comandă mobilă medii, 18 autoplatforme, 42 de autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă la înaltă presiune, o navă multirol, trei șalupe multirol și un centru național de răspuns la dezastre, centru de comandă la nivelul Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz