2019-10-15 00:34

Ministrul EDUCAȚIEI a identificat problema: „Avem o CRIZĂ de scriitori de manuale școlare!”

 |  12:46
Ministrul EDUCAȚIEI a identificat problema: „Avem o CRIZĂ de scriitori de manuale școlare!”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a declarat joi că în România este o criză de scriitori de manuale, el anunţând că, în toamnă, MEN va organiza un grup de lucru cu ajutorul căruia vor fi instruite cât mai multe cadre didactice pentru a putea elabora manuale şcolare, informează Agerpres.

"Am dori ca în toamnă să avem un simpozion, o conferinţă, un grup de lucru în care să încercăm să instruim cât mai multe cadre didactice pentru a putea elabora manuale şcolare, deoarece avem o criză de scriitori de manuale. De exemplu, încă avem o lipsă a manualelor de limbă engleză, nu am primit manuscrise suficiente care să se califice pentru a avea manual de limbă engleză. Uimitor, dar aceasta este realitatea, şi în general nu avem suficient de multe manuscrise astfel încât să avem pentru fiecare disciplină cel puţin trei manuale pe care să le oferim cadrelor didactice să fie alese pentru a fi tipărite. Sunt, dar nu la toate disciplinele", a precizat Popa, la prezentarea bilanţului activităţii MEN din primul semestru al acestui an. El a susţinut că anul acesta, în premieră, vor beneficia de manuale şcolare noi peste 500.000 de elevi din clasele I - VI la 63 de discipline. "Există în lucru la Editura Didactică şi Pedagogică un număr de 105 titluri noi, din care, în premieră, sunt 40 de traduceri în limbile minorităţilor din România pentru un număr de peste 2,6 milioane de exemplare. (...) Tot în premieră avem şi manuale care sunt tipărite într-un număr mic de exemplare, astfel de discipline nu au fost niciodată de interes pentru editurile din România deoarece costurile pe exemplar ar deveni extrem de mari. (...) Manualele retipărite se găsesc deja în depozitele inspectoratelor şcolare judeţene, fiind contractate şi realizate de editurile cu care Ministerul Educaţiei are deja contracte în derulare", a mai spus ministrul Valentin Popa. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-02Parerea ta...

ANONIMUS
06 Aug 2018

Nu este criza de autori ci criza de selectie. Avem sute de cercetatori din diferite domenii care pot fi autori de manuale si mai ancorati in realitate ca parinti. Trebuia un concurs la nivel national pe 3 teme-lectii din un manual si cel care avea prezentarea cea mai buna, acela sa fie autor de manual. La nevoie, primii cinci clasati puteau face echipa in redactarea finala a unui manual. Dar cu ministrii care abia vorbesc limba romana si lipsa de logica ce pretentii sa mai avem ! Facem liceu si facultate in alte tari europene care stiu sa actioneze mai profesionist ca noi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray