2020-07-07 03:03

Ministrul Educaţiei avertizează: Un nou tip de violenţă în şcoli

 |  20:21
Ministrul Educaţiei avertizează: Un nou tip de violenţă în şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat îngrijorat de un nou fenomen de violenţă care a luat amploare în şcolile româneşti: violenţa elevului asupra profesorului, ce face parte din tendinţele de evoluţie a societăţii, cu bune şi rele.

"Vorbim despre un nou tip de violenţă, violenţa elevului asupra profesorului. La scara istoriei sistemului de educaţie în România, da, este o noutate. Face parte din tendinţele de evoluţie a societăţii cu bunele şi relele ei", a spus Cîmpeanu, citat de Mediafax.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în anul şcolar 2014 - 2015, au fost raportate la nivel naţional 18.793 de cazuri de violenţă în şcoală, număr în scădere raportat la anul şcolar anterior. Printre acestea, au fost 3.397 de cazuri de violenţă verbală.

Conform unui studiu UNICEF pe tema violenţei, prezentat vineri, în 2014, în România, 41% dintre copii erau intimidaţi şi hărţuiţi de colegi la şcoală. Cel mai des menţionată formă de violenţă împotriva copilului a fost cea elev-elev (certuri, conflicte, ţipete, folosirea de apelative), comparativ cu elev-profesor sau profesor-elev (ironie, ţipete, ofense sau jigniri).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-09Parerea ta...

GOE
10 Oct 2015

Violenţa elevului asupra profesorului a fost tolerata si incurajata tocmai de catre cei care o "infiereaza" acum : "managerii" scolari !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz