2019-10-17 23:26

Ministrul Educaţiei îi repune în funcţii pe directorii care au picat examenul

 |  14:08
Ministrul Educaţiei îi repune în funcţii pe directorii care au picat examenul

O circulară transmisă de Ministerul Educaţiei către inspectoratele şcolare arată că cei care NU au promovat concursul de directori vor putea ocupa aceste funcţii temporar, până la organizarea unui nou concurs. Motivarea este halucinantă: ar fi o discrimare ca alte persoane să ocupe posturile de directori în şcoli. Metoda legală este "detaşare în interesul învăţământului".

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că a luat decizia ca persoanele care nu promovat concursul de directori, dar au ocupat anterior funcţiile respective, să poată fi numite, temporar, în aceste posturi, până la organizarea unui nou concurs, deoarece toate şcolile din România trebuie să aibă, de luni, directori, notează News.ro. Noul ministru a invocat sesizări din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, potrivit cărora at fi o discriminare nota fostului ministru Mircea Dumitru, prin care se interzicea ca, în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după concurs, să fie numite persoane care au ocupat aceste funcţii în şcolile respective şi nu au participat la concurs, precum şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise. Năstase mai spune că a luat decizia de a da o derogare de la Metodologia pentru desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct împreună cu inspectorii generali. Măsura se referă la 358 de locuri de directori neocupate în urma concursului (5,59 % din totalul de peste 6.600) şi la 308 posturi de director adjunct, la nivelul întregii ţări.

"Am spus să facem o corecţie, să nu îi discriminăm, oamenii ăştia au fost o perioadă directori", a mai spus Năstase, precizând că a găsit soluţia modificării metodologiei împreună cu sindicatele din învăţământ.

"Până la 1 septembrie eu doresc să fie rezolvată problema corect, transparent, prin concurs", a precizat ministrul. El a adăugat că, în următoarea perioadă va fi pregătită o metodologie, va fi aprobat un calendar şi va fi anunţată o bibliografie pentru desfăşurarea concursului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-07Parerea ta...

POLITIZAREIN EXCES.
07 Ian 2017

Acest agramat numit ministru invatamantului incalca toate drepturile celor care prin munca lor si -au castigat dreptul de a ocupa functia de director. Domnilor profesori ati contribuit din plin la aducerea la putere a MAFIEI BOLSEVICO -PESEDISTE . V-ati vandut demnitatea de dascal pentru doi arginti dati de puscariasul dragnea , fara a lua in calcul nelegiuirile facute de acest grup infractional psd de-a lungul anilor. In 1879 in ziarul Timpul MIHAI EMINESCU SCRIA. '' CINE ALEGE CORUPTI NU ESTE O VICTIMA , CI ESTE COMPLICE. SUNTETI COMPLICI DOMNILOR DASCALI LA POLITIZAREA IN EXCES A INVATAMANTULUI SI ADUCEREA MAFIEI PSD LA PUTERE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray