2020-07-11 18:35

Ministrul Finanțelor dă ASIGURĂRI: ”Nu sunt probleme cu plata pensiilor și a salariilor”

 |  16:01
Ministrul Finanțelor dă ASIGURĂRI: ”Nu sunt probleme cu plata pensiilor și a salariilor”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dat asigurări românilor că, în acest moment, nu sunt probleme cu plata pensiilor și a salariilor. Cîțu a mai declarat că, potrivit estimărilor, revenirea economiei va fi destul de puternică după ce va fi depășită criza din sănătate, provocată de pandemia de coronavirus.

”Ceea ce am spus în ultimele două săptămâni, a fost confirmat și de domul premier: economia va avea o revenire în «V». Nu este doar estimarea noastră, este estimarea pe care am văzut-o și la Fondul Monetar Internațional, și la alte instituții. Există diferențe în ceea ce privește magnitudinea cu care economia se va contracta în acest an, dar toate estimările arată că după această contractare, vine o revenire a economiei la fel de puternică. Noi estimăm că revenirea va începe din trimestrul al treilea al anului acesta, poate din iulie-august”, a declarat ministrul pentru B1tv.

Totodată, acesta a dat asigurări că nu vor exista probleme cu plata pensiilor și salariilor, așa cum a susținut, de altfel, și premierul Ludovic Orban.

”Am spus de la începutul anului că vom face toate eforturile pentru a plăti pensiile și salariile la timp”, a subliniat Cîțu.

”Este ca și cum aș spune că astăzi este joi, când spun că execuția cheltuielile sunt legate de execuția bugetară, este ceva normal. Totul este legat de execuția bugetară, dar asta nu trebuie să ne sperie. Este doar o afirmație care arată clar că trebuie să fim foarte atenți și foarte precauți. Proiectele populiste aruncate în Parlament de cei trei președinți de partide care instigă, printre altele, și la revoltă socială, acelea sunt pericolul pentru stabilitatea bugetului. Noi știm ce avem de făcut, am crescut deficitul bugetar, este adevărat, dar am luat totul în calcul și până acum nu au fost probleme, nu vor fi nici de acum încolo”, a mai declarat ministrul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz