2020-06-05 10:18

Ministrul Fondurilor Europene: rată de absorbție a fondurilor europene sub media UE

 |  08:10
Ministrul Fondurilor Europene: rată de absorbție a fondurilor europene sub media UE

Romania inregistreaza o rata de absorbtie a fondurilor europene in perioada 2014-2020 sub media Uniunii Europene, insa din martie 2017 tara va putea sa ia fonduri structurale si de coeziune ca rambursari de cheltuieli in proiectele derulate, spune ministrul Dragos Dinu, intr-un interviu acordat HotNews.

Potrivit acestuia, in acest moment Romania are o rata de absorbtie de 0,98%, in noua perioada de programare, iar media UE este de 2,6%. Practic, tara a primit pana acum 2,3 miliarde de euro de la Comisia Europeana, din care 2 miliarde de euro insumeaza avansurile acorate de Bruxelles, iar 300 de milioane de euro sunt fonduri pentru agricultura.

    "Suntem sub media UE (ca rata de absorbtie pe 2014-2020), dar nu suntem nici pe ultimul loc, iar lucrurile sunt asa din cauza conditiilor care trebuie indeplinite pentru absorbtie" a declarat Dragoș Dinu pentru Hotnews.ro.

    "Avem plati in acest moment de 1,025 miliarde de euro, plati care sunt facute (din avansurile acordate de CE). Ca sa pot sa rambursez sumele astea, odata ce am rezolvat problema conditionalitatilor ex-ante - si n-o sa fie o problema in perioada imediat urmatoare - trebuie sa am sistemul desemnat, adica acreditat" a mai spus Dinu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine