2020-06-02 14:30

Ministrul Justiţiei: Este regretabil că în România adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară

 |  13:23
Ministrul Justiţiei: Este regretabil că în România adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat luni, după negocierile cu angajaţii din penitenciare, că în România se adoptă legi înainte de stabilirea resurselor financiare şi umane. Ministrul a ţinut să precizeze că poate da exemple a unor "legi minunate, dar într-o lume ideală".

"Este regretabil că în această ţară adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară şi resursa umană. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar într-o lume ideală, pentru care nu există bani. Şi probaţiunea este un exemplu foarte bun”, a afirmat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a susţinut că „într-o ţară care are resurse financiare limitate, avem o plăcintă atâta şi problema este cum împărţim plăcinta la câţi suntem”.

În ceea ce priveşte aplicabilitatea OUG nr. 20/ 2016, Raluca Prună a spus că va discuta cu ministrul Muncii şi cel al Finanţelor, pentru ca şi angajaţii din sistemul penitenciar să beneficieze de majorări salariale la fel ca alte instituţii.

Referitor la suplimentările de personal, ministrul a afirmat că va cere mai multe posturi la sistemul de probaţiune, unde sunt 355 de persoane care se ocupă de 58.000 de persoane.

"Sunt 15.000 de posturi, s-au pensionat 1.000, dar vor fi angajaţi 1.800. În ceea ce priveşte orele suplimentare, voi discuta cu colegii din sistemul de apărare, pentru că nu sunt plătite peste tot aceste ore”, a completat ministrul Raluca Prună. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-26Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
26 Sep 2016

HA HA...ASTA E ARTA CIORDELII...FURI CU PIXUL SI STAMPILA..SI DUPA AIA TE DUCI LA MARELE LICURICI GOLDMAN SACHS SA MAI CERI INCA NISTE ZECI DE MILIARDE DE EURO PE CONTRACTE FARA LICITATIE DATE DE UDREA SI COCOS LA MAFIA PERSONALA A LUI 666ESCROCHERESCU666>>>VEZI NECOLAICIUC....SURUBURI DE 1MILION DE EURO BUCATA...VEZ HEXI FARMA.....VEZI TOT FELUL DE PORCARII "KUSHER" MARCA NEGOITA..PONTA-GHITZA.NASTASE.TRUICA.SILBERSTEIN...ETCETERA...ASA SE FURA DE 26DE ANI CU STAMPILA SI PIXUL LUI 666ESCROCHERESCU666.....SI DUPAIA TE TREZESTI CA MONACO A FOST CUMPARAT DE EI...CU BANII FURATI DE LA NOI...CIORDEALA "KUSHER"...STATUL MAFIOT AL LUI PAPURA VODA DE LA STREHAIA.....IMPARATUL ILICI-GUPTA SI MAGUREANU SARPELE CU OKELARI CARE A CAM RAMAS CU DINTII PRIN BORCAN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine