2019-12-15 17:55

Ministrul Justiției: Experienţa îl recomandă pe Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general

 |  10:58
Ministrul Justiției: Experienţa îl recomandă pe Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, joi, că pe Augustin Lazăr îl recomandă experiența și vechimea profesională pentru funcția de procuror general al României.

"Îl recomandă vechimea în funcție, neîntreruptă, de procuror, faptul că a condus o secție care a fost precursoarea DNA — PNA, Parchetul Național Anticorupție, la acel moment, și DIICOT în Parchetul General, dosarele pe care le-a făcut în calitate de procuror general la Curtea de Apel Alba, viziunea pe care o are, deci întreaga carieră profesională de 34 de ani, neîntreruptă", a afirmat Raluca Prună, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde Augustin Lazăr dă joi interviul pentru avizarea numirii în funcția de procuror general, transmite Agerpres.

Ministrul Justiției a mai spus că vârsta, fără alte calități, nu este o virtute.

"Eu cred că vârsta, singură, nu este o virtute. De altfel, în cadrul procesului acesta la care lucrăm acum de modificare a legilor justiției probabil că o să ne uităm și la acest lucru. Câtă vreme pentru a fi simplu judecător la Înalta Curte îți trebuie 15 ani și pentru a ajunge procuror general îți trebuie numai 10, eu cred că trebuie să ne uităm și la aceste lucruri", a precizat Raluca Prună.

Chestionată despre vârsta procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care avea sub 40 de ani când a preluat șefia Ministerului Public, Raluca Prună a spus: "Tinerețea singură nu este o virtute. Experiența, alături de vârstă, care face ca vârsta să fie un pic mai înaintată, cred că e o virtute mai mare pentru o asemenea funcție. Eu nu am spus că e un defect, am spus că nu este o virtute". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-21

In legatura cu acest articol...

Augustin Lazăr: Proiectul meu dorește reformarea radicală a Ministerului Public
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray