2020-08-08 03:29

Ministrul Justiţiei, unui judecător CSM: Știi că ești printre cei plagiați în penitenciare?

 |  13:00
Ministrul Justiţiei, unui judecător CSM: Știi că ești printre cei plagiați în penitenciare?

Ministrul Justiției, Raluca Prună, i-a transmis judecătorului Cristi Dănileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că unele dintre lucrările sale au fost plagiate de deținuți. "Știi că ești printre cei plagiați în penitenciare?”, a afirmat ministrul.

"Știi că ești printre cei plagiați în penitenciare? (...) În 2014, când erau câteva lucrări științifice, ai fost plagiat", a completat ministrul Justiţiei, potrivit Agerpres.

Judecătorul Cristi Dănileț precizase, anterior, că este în favoarea abrogării prevederii legale privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice.

"Eu zic că această prevedere legală s-a abuzat de ea, și în literă și în spiritul ei. Peste 350 de lucrări, eu mă mir că au trecut de comisiile din penitenciare și de judecători. Eu vă spun drept că judecătorii nu au capacitatea, nu avem noi cum să stabilim caracterul științific al unei lucrări, iar legea ne învață că, atunci când nu ne pricepem la o materie, apelăm la un expert. Nu s-a folosit această procedură a expertizei. Deci eu zic că nu are rost să lăsăm această dispoziție legală, care în momentul de față este folosită abuziv și ne face de râs pe noi, pe toți", a afirmat Cristi Dănileț.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-28

In legatura cu acest articol...

Ministrul Justiţiei vrea abrogarea prevederii privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz