2020-04-09 04:48

Ministrul Mediului PROMITE: ”Vor fi plantate 2.500 de păduri, peste 50 de milioane de puieți”

 |  18:52
Ministrul Mediului PROMITE: ”Vor fi plantate 2.500 de păduri, peste 50 de milioane de puieți”

Costel Alexe, ministrul Mediului, a susținut că vor fi plantate de la zero 2.500 de păduri și vor fi completate alte 7.000 de păduri tinere. Peste 50 de milioane de puieţi au fost pregătiţi în cadrul campaniei "Românii plantează: o pădure cât o ţară!", cea mai mare de acest fel din ultimul deceniu.

Alexe a precizat că 33 de milioane de puieți vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de şantiere active în campania de primăvară, iar alte aproape 20 de milioane de puieţi în campania de toamnă.

„Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieţi plantaţi în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieţi pe zi”, a precizat ministrul, citat de news.ro.

Numărul cel mai mare de puieţi va ajunge în judeţele Maramureş, Cluj, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita, Bistriţa, Argeş şi Vâlcea. 

Cele mai multe păduri plantate de la zero vor fi în judeţele: Suceava (360), Maramureş (140) şi Sibiu (90). 

„Cei 50 de milioane de puieţi vor fi completaţi de alte milioane, imediat după ce finalizăm identificarea terenurilor degradate. Acestea vor fi împădurite în toamna acestui an. Am semnat un protocol cu ACOR prin care primăriile din ţară ne vor sprijini să avem această evidenţă care îi lipseşte acum României. Deja, avem semnale din ţară legate de sute de hectare de terenuri într-o astfel de situaţie. Cele mai mari suprafeţe au fost identificate în judeţele Olt (200 ha), Galaţi (133 ha), Vaslui (165 ha), Tulcea (70 de ha)”, a mai spus Costel Alexe.

În cele mai multe şantiere vor planta personalul silvic din ocoalele de stat şi private și operatorii specializaţi. 

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a avertizat România din cauza tăierilor ilegale de păduri. Autoritățile de la Bruxelles au acordat țării noastre un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-20Parerea ta...

CU O PRECIZARE
20 Feb 2020

la pastele cailor le veti vedea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine