2019-11-19 03:00

Ministrul Muncii anunță CREȘTERI de pensii începând cu luna aprilie. Cine va primi mai mulți BANI

 |  17:35
Ministrul Muncii anunță CREȘTERI de pensii începând cu luna aprilie. Cine va primi mai mulți BANI

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat creșteri „spectaculoase” de pensii, începând cu luna aprilie. Oficialul a explicat la Digi24 că este vorba despre pensionarii care au lucrat în grupele 1 și 2 de muncă și care, în momentul ieșirii la pensie, nu au primit punctaj pentru aceste stagii.

„Sunt 100 de mii. Pentru aproximativ 35.000 am trimis decizii către pensionari, aproape 30.000 vor fi puse în plată în această lună, la plata de diferență, adică între 16 și 25 aprilie o să primească diferențele de bani, care se plătesc începând cu data de 1 octombrie 2018 până în prezent”, a spus Marius Budăi.

„Deciziile se recalculează în continuare, astfel încât, până la 30 septembrie, vom fi în totalitate cu legea aplicată și pensionarii vor primi diferențele de bani și vor continua cu noul cuantum în plată. La 1 septembrie va fi o nouă recalculare cu majorarea punctului de pensie, de la 1100 la 1265 lei”, a adăugat ministrul.

Marius Budăi spune că pentru ceilalți pensionari, majorări vor fi făcute începând cu 1 septembrie și că sunt bani pentru plata acestora. Ministrul mai spune că împrumutul masiv de pe piețele externe de săptămâna trecută – 3 miliarde de euro într-o singură zi – nu are legătură cu plata pensiilor.

„Îi rog pe acei colegi care spun că nu sunt bani să nu mai panicheze inutil pensionarii și să-i lase cu greutățile lor”, a spus ministrul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray