2020-08-08 03:18

Ministrul Muncii: Asistența socială nu înseamnă că dai bani unor oameni leneși

 |  11:25
Ministrul Muncii: Asistența socială nu înseamnă că dai bani unor oameni leneși

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat, marţi, că asistența socială nu înseamnă că dai bani unor oameni leneși din zona rurală care nu vor să muncească, ci reprezintă faptul că vrem să-i tragem după noi pe cei marginalizați.

„Incluziunea socială înseamnă viitorul pentru noi ca națiune. Faptul că există în societate grupuri vulnerabile, nu ne poate lăsa indiferenți. Indiferența este nocivă pentru o societate care tinde către dezvoltare. Dacă plecăm de la o schimbare de paradigmă, în care înțelegem că orice înseamnă politică de incluziune, înseamnă întărirea noastră ca țară, atunci putem merge mai departe. Sărăcia și incluziunea socială sunt aceleași lucruri și sunt lucruri clare. Este nevoie de pricepere, voință și parteneriat. Niciodată un guvern nu poate realiza un proces de incluziune de unul singur. Asistența socială nu înseamnă că dai bani unor oameni leneși din zona rurală care nu vor să muncească. De fapt, vrem să-i atragem după noi pe cei care sunt marginalizați și nu au nicio șansă. Dacă ne uităm ca pondere în buget, vedem că cheltuielile sociale reprezintă o pondere importantă. Ideea e că, până acum, acești bani s-au cheltuit prost și pe principii clientelare (...) Noi nu cunoaștem încă problemele oamenilor pe deplin, din această țară. Trebuie să știm cu adevărat care sunt problemele oamenilor (...)', a afirmat Dragoş Pîslaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a mai spus că, la nivel instituțional, există oameni care nu se mai ascund în spatele unor legi.

'În zona instituțională, dintr-un minister care era tratat ca un dispecer de asistență socială, am transformat un grup de oameni care nu se mai ascund în spatele unor legi, ci lucrează pentru oameni. Într-un minister și într-un guvern în care nu recunoșteam problemele, trecem la o paradigmă în care ne recunoaștem și așternem a agendă clară de dezvoltare, nu la șușe și șușanale unde mergi să discuți despre problemele țării. Am găsit la minister un set de 25 de acte normative care nu erau interesante. Abia am reușit să scoatem un plan de acțiuni pe îmbătrânire activă, pe zona copiilor, de servicii, care să pună accent pe prevenție. Sunt 60.000 de copii care se confruntă cu probleme majore, în România (...) Există lucruri care nu s-au făcut de foarte mult timp, în care miniștrii să stea la masă și să discute problemele reale. Nu putem, într-o țară căreia îi pasă de incluziunea socială, să rezolvăm lucrurile separat. Avem strategie și plan, iar tot ceea ce trebuie să facem este să renunțăm la lucrurile care ne dezbină. Știu că sună prost acum în campania electorală', a precizat ministrul Dragoș Pîslaru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz