2020-07-14 13:31

Ministrul Muncii: Intenția Guvernului este de a crește pensiile

 |  23:18
Ministrul Muncii: Intenția Guvernului este de a crește pensiile

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că Guvernul PNL intenționează să crească pensiile, dar procentul va fi stabilit în urma unei evaluări a încasărilor la buget.

„Intenția noastră asumată este de a crește pensiile, urmează să vedem situația încasărilor, impactul bugetar pe mai multe scenarii și să comunicăm în cel mai scurt timp posibil. Discuția trenează, lucrurile au fost într-o continuă evoluție în această perioadă în care s-au închis activități din cauza pandemiei. Nimeni nu avea cum să prevadă că se va ajunge la așa ceva. Lucrurile încep să-și revină, dar acum încă sunt în evoluție. Cert e că trebuie să tragem linie, să vedem care e situația”, a declarat Violeta Alexandru, pentru B1 TV.

Aceasta a precizat că, în opinia sa, raționalizarea ar trebui să fie făcută la alte capitole de cheltuieli publice, nu aici: „Noi suntem pentru creșterea pensiilor, ar trebui să facem o prioritate din acest lucru prin raport cu alte cheltuieli bugetare, care ar trebui raționalizate. Nu aici aș face o raționalizare, cât în alte cheltuilei din sistemul public”, 

Alexandru a mai afirmat că, la sfârșitul lunii iunie, se preconizează evaluarea făcută de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: „Așteptăm această evaluare a situației încasărilor la buget, pentru că, într-adevăr, se resimte nevoia unei comunicări fundamentate, pe cifre, pe date. Nu am încercat deloc să tragem de timp, e necesară această evaluare pentru a avea un răspuns ferm apropo de posibilitatea de a crește pensiile cu 40%”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz