2020-08-13 00:58

Ministrul Muncii: pensiile speciale erodează sistemul public de pensii

 |  16:24
Ministrul Muncii: pensiile speciale erodează sistemul public de pensii

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a atras atenția miercuri că pensiile speciale erodează sistemul public de pensii întrucât ele nu se bazează pe principiul contributivității și a transmis, "cu tot respectul" pentru instituția Parlamentului, să nu se "sară pârleazul" cu măsuri pentru care nu sunt resurse bugetare, scrie Agerpres.

"Pensiile speciale erodează practic sistemul public de pensii. Sunt făcute pe un regim non-contributiv, ceea ce înseamnă că noi toți ceilalți cotizăm bani pentru ca aceste pensii să poată fi plătite. (...) Din păcate, în Parlament sunt pregătite încă două proiecte: unul care este eliminarea stagiilor de cotizare în sistemul de pensii pentru militari și celălalt legat de agricultorii din fostele cooperative. Ceea ce încerc eu să transmit către spațiul public și în mod indirect către parlamentari este să ne asumăm împreună ca, într-un an electoral, să nu sărim pârleazul cu măsuri care nu sunt sustenabile", a spus ministrul într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Pîslaru a calificat drept "incredibil" faptul că pe final de mandat au fost readuse în discuție subiecte legate de indemnizații și alte drepturi sociale.

"Mi se pare incredibil că, în al patrulea an de mandat, brusc, ne-am adus aminte de toate măsurile astea: de alocații, indemnizații, protecție, drepturi sociale. Nu este posibil așa ceva. Cu tot respectul instituțional pe care îl voi avea de fiecare dată față de instituția Parlamentului, există niște limite, pentru că aceste limite înseamnă de fapt că se va afecta practic nivelul și standardele de viață ale cetățenilor, în momentul în care bugetul crapă pentru că ai adoptat niște lucruri fără să te gândești la resurse", a adăugat ministrul.

El a cerut, în context, primarilor să iasă public și să afirme că nu au nevoie de pensii speciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-22Parerea ta...

ANONIM
22 Iun 2016

TOATE pensiile speciale care nu se bazează pe principiul contributivității sau pe STATUTUL SPECIAL al BUGETARULUI (constituie atrocitati,anomalii, etc ) produc dezechilibre BUGETARE CATASTROFALE. ALESII din administratie si politica NU AU SI NICI NU POT AVEA STATUT SPECIAL deci nu pot ave nici pensii speciale. IN RO SUNT PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE ELABORATE DE IMPOSTORII POLITRUCI SEMIDOCTI. Dragoș Pîslaru esti bine intentionat dar nu ai sfatuitorii de elita de buna credinta.
TILICA
23 Iun 2016

PUSCARIABILII SI PENALII DIN PARLAMENT INDICA PENTRU PENSIILE ALESILOR LOCALI( MAJORITATEA NISTE GUNOAIE UMNANE ) CA SURSE DE FINANTARE BUGETELE LOCALE CAND IN ROMANIA SUNT LOCALITATI CU SURSE BUGETARE ZERO CARE NU LE ASIGURA NICI PLATA CURENTULUI ELECTRIC CONSUMAT DE PRIMARIE. MULTE PRIMARII SUNT FINANTATE DE LA BUGETUL CENTRAL AL STATULUI. UN PARLAMENT COMPUS DIN IMBECILI SI TICALOSI.
RADU
23 Iun 2016

astia sunt grup infractional organizat condus de pucariasul dragnea trebuie exterminati.de unde platiti bai nenorocitilor daca nu ati contribuit?nu exista speciali o tara cu speciali este o tara distrusa.in suedia de exemplu un judecator este un simplu functionar public fara privilegii.
GRECIA
24 Iun 2016

Pensii nesimtite , salarii de lux la bugetari .....miroase a Grecia . Asa a fost si la ei , criza, colaps, inceputul sfarsitului , faliment .
DRAGOS
24 Iun 2016

OK. Desfiintam pensile asa zis speciale, desi in toata Europa, si pueti verifica, militarii au astfel de pensii. Si aici ma refer nu numai la military ci si la magistrate, le desfiintam pe toate. Dar atunci, din moment ce lege prevede clar ca punctual de pensie este 45 % din salariu mediu brut pe economie, DE CE GUVERNANTII NU APLICA LEGEA ???? In momentul de fata punctual de pensie este 871 lei, in timp ce el ar trebui sa fie 1208 lei !!! Pensionarii sunt cei mai defavorizati. La un punct de pensie se pierd peste 350 de ron, bani care pt un pensioner reprezinta CEVA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz