2020-07-10 16:54

Ministrul Muncii retractează lucrurile spuse privind reaua-credință a sistemului de justiţie

 |  14:36
Ministrul Muncii retractează lucrurile spuse privind reaua-credință a sistemului de justiţie

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a ţinut să precizeze, vineri, că retractează lucrurile spuse privind "reaua-credință" a sistemului de justiţie. Ministrul a avut, în cursul dimineţii, o întrevedere cu magistrații.

"Aș vrea să clarific, în primul rând, anumite afirmații pe care le-am făcut în spațiul public. Le-am spus și colegilor: retractez acel lucru care poate a fost un pic cam rapid aruncat, legat de reaua-credință a sistemului de justiție. Nici nu se pune problema, pe fond, de o rea-credință", a afirmat Dragoş Pîslaru, care a participat la o conferință organizată de CSM, vineri, la sediul INM, transmite Agerpres.

Ministrul Muncii a mai precizat că a apreciat invitația magistraților pentru a putea clarifica niște lucruri dintr-o tensiune, ''care s-a montat artificial”.

"Practic, era vorba de faptul că pentru mai puțin de 1% din personalul din justiție se dorea ridicarea restului de 99% la nivelul acela salarial cu o creștere de 18%, deci pentru 99% din personalul din justiție, și atunci acea indignare pe care am avut-o mă făcea să cred că există o portiță prin care ocolim practic intenția inițială a Guvernului care era aceea de a rezolva probleme de inechități, dar cu un accent pe echitate, pe solidaritate. Atâta timp cât nu poți să dai salarii mai mari celor peste 350.000 de oameni din sectorul public din România, cu salarii între 1.250 — 1.400 lei, atunci evident era o problemă serioasă în a putea găsi resurse bugetare pentru astfel de creșteri", a explicat ministrul Dragoş Pîslaru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-23

In legatura cu acest articol...

Dragoş Pîslaru: Majorarea salariilor pentru angajaţii din justiţie nu este oportună
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz