2019-10-21 13:09

Ministrul Sănătății, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind EPIDEMIA de GRIPĂ. Câte persoane au murit până acum din cauza bolii

 |  12:54
Ministrul Sănătății, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind EPIDEMIA de GRIPĂ. Câte persoane au murit până  acum din cauza bolii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că săptămâna viitoare va fi una "decisivă" în ceea ce priveşte o hotărâre referitoare la declararea epidemiei de gripă.

„Săptămâna viitoare va fi decisivă. Dacă pentru a treia săptămână consecutiv numărul cazurilor diagnosticate va depăşi numărul cazurilor estimate, atunci vom declara epidemie de gripă. În ceea ce priveşte pacienţii care prezintă simptomele unei gripe, aceştia trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie, să evite automedicaţia şi să respecte cu stricteţe instrucţiunile pe care inclusiv Ministerul Sănătăţii le-a transmis în teritoriu având în vedere multiplele cazuri de viroze respiratorii din această perioadă", a declarat Sorina Pintea, duminică, într-o intervenţie la Antena 3, informează Agerpres. Ministrul s-a referit şi la situaţia privind testele rapide de gripă. „În ceea ce priveşte testele pentru gripă, săptămâna trecută, vineri, am avut o conferinţă de presă împreună cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, care spunea că este foarte uşor să diagnostichezi o gripă pe baza semnelor clinice. Deci, nu este neapărat necesar să ai aceste teste, dar, de regulă, aceste teste se găsesc în unităţile de primiri-urgenţe", a declarat Pintea. Ea a adăugat că, în ceea ce priveşte vaccinurile antigripale, dozele care nu sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii „pot fi achiziţionate din farmaciile cu circuit deschis, care sunt societăţi comerciale". „Ele ar fi trebuit să se aprovizioneze pentru această perioadă, pentru că nu e o surpriză că există un sezon al virozelor", a completat Pintea. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns sâmbătă la 39, potrivit informării Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-27Parerea ta...

ANONIM
27 Ian 2019

Dai telefon la medicul de familie ca esti bolnav ,spui ce simptome ai,medicul spune ca ai gripa dar te planifica peste 2 zile in loc sa te cheme atunci, la sfarsitul programului chiar,ca nu curge sange daca mai sta putin peste program Dar comoditatea la acesti medici este proverbialaSe misca cu viteza melcului parca sunt adormiti Nu pune mana pe pacient nici sa l frigi ,pentru orice lucru marunt pe care ar putea sa l faca el ca medic apeleaza la asistenta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray