2020-07-05 04:09

Ministrul Sănătății: Au mai fost raportate 12 cazuri de boală diaretică acută

 |  11:56
Ministrul Sănătății: Au mai fost raportate 12 cazuri de boală diaretică acută

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diaretică acută, dar nu de sindrom hemolitic – uremic (SHU). Acesta a ţinut să precizeze că a discutat cu ministrul Educației, Adrian Curaj, pentru a demara o campanie de conștientizare a igienei.

"În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diaretică acută, dar nu de sindrom hemolitic – uremic. Fac un apel la responsabilitate pentru fiecare caz in parte, pentru fiecare medic și în ceea ce îi privește pe părinți.  Recomandarile pe care le-am facut le repetam – problemele de igiena, modul in care se prepara alimente - anchetele continua ale DSV şi ANSVSA care desfăşoară si o ampla ancheta", a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit b1.ro. 

Patriciu Achimaș-Cadariu a mai spus că, împreună cu ministrul Educaţiei, pregăteşte un set de măsuri care va fi comunicat Inspectoratelor Şcolare.

"L-am contactat pe domnul ministru Curaj și specialiștii noștri, împreună cu ai lor, pregătesc un set de măsuri care va fi comunicat prin Inspectorate și în școli", a precizat ministrul Cadariu

Chestionat ce fel de măsuri, Patriciu Achimaş Cadariu a spus că este vorba despre "măsuri de igienă, respectare a normelor vizând copiii, modul în care să se desfășoară activitatea”.

„Sunt lucruri care sunt normale, dar trebuie să le repetăm de fiecare dată când se impune. Nu este vorba despre activități medicale, ci de măsurile care trebuie urmate, de sfaturile date părinților și copiilor în școală. Elaborăm acest set de măsuri pe care îl recomandăm tuturor", a completat ministrul Sănătăţii. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz