2019-09-21 01:41

Ministrul SĂNĂTĂȚII, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre salariile MEDICILOR. Cât de mari sunt majorările intrate în vigoare de la 1 MARTIE

 |  10:38
Ministrul SĂNĂTĂȚII, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre salariile MEDICILOR. Cât de mari sunt majorările intrate în vigoare de la 1 MARTIE

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că majorările salariale din domeniul sănătăţii, ce intră în vigoare începând cu luna martie, sunt binemeritate, fiind o reparaţie morală pentru medici.

Sorina Pintea a precizat joi, într-o emisiune televizată, că majorările ajung până la 172% şi vin după o lungă perioadă în care cadrele medicale nu au fost plătite corespunzător, informează Agerpres. "Este adevărat, începând de astăzi salariile personalului medical, respectiv medici, asistente medicale au creşteri până la 172%. Eu spun că sunt binemeritate, pentru că vin după o lungă perioadă în care aceşti oameni au fost plătiţi sub valoarea lor. E o creştere binemeritată, pentru că trebuie să-i stimulăm într-un fel. Ei fac o muncă pe care ne-o dorim de calitate, dar în acelaşi timp, aceşti oameni, unii dintre ei, aveau şi grija zilei de mâine. Deci eu spun că este o reparaţie morală şi poate nu este întâmplător 1 martie, este un mărţişor salarial", a declarat ministrul Sănătăţii, la B1 TV. Aceasta a dat asigurări că banii necesari majorărilor există în buget şi că nu trebuie să existe temeri legate de faptul că aceste salarii nu se vor acorda, în condiţiile în care unii medici chiar şi acum încă nu au încredere că această problemă a salarizării s-a rezolvat. "Într-adevăr, aceste creşteri ar putea părea spectaculoase, dar nu sunt, pentru că sunt adevărata valoare a muncii lor", a subliniat Sorina Pintea, ea adăugând că, împreună cu sporurile, salariul net al unui medic specialist poate ajunge aproape de 4.000 de euro. Referitor la problema banilor primiţi de medici de la pacienţi, ministrul Sănătăţii consideră că majorările din domeniu vor duce la eliminarea "atenţiilor" faţă de care nici medicii nu se simţeau confortabil. În acelaşi context, Sorina Pintea a susţinut că aceste majorări vor permite acoperirea posturilor din spitale care până au fost vacante sau s-au ocupat foarte greu, cu improvizaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-02Parerea ta...

ANONIM
03 Mar 2018

Cum ați comenta totuși despre faptul că nu au anunat astfel de creșteri salariale încă de când au aprobat bugetul de stat, așteptând primăvara ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray