2020-06-02 15:27

Ministrul Sănătății ia măsuri. Care sunt ultimele decizii

 |  21:52
Ministrul Sănătății ia măsuri. Care sunt ultimele decizii

Ministerul Sănătății a decis extinderea, în regim de urgență, a prelevării testelor de sanitație privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în spitale, se transmite într-un comunicat trimis presei vineri seara.

"Ministerul Sănătăţii, pe baza analizei situaţiei existente, a elaborat un plan de măsuri şi a decis ca primă etapă în acest sens extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităţilor sanitare cu patruri. Acţiunea se va derula prin controale încrucişate în unităţile sanitare în care au fost depistate neconformităţi cu prilejul acţiunilor de control anterioare.

Până în acest moment au fost prelevate 133 de teste de sanitaţie din alte produse biocide utilizate de unităţile sanitare din 6 judeţe (Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme.

Rezultatele complete vor fi făcute publice şi transmise tuturor factorilor de  decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun. Măsurile sunt parte a Planului Naţional de Control al Infecţiilor Nosocomiale demarat de Ministerul Sănătăţii care îşi propune totodată o serie măsuri legislative în materie, un plan adecvat de investiţii şi instruirea personalului implicat in activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic si control al infectiilor nosocomiale." transmite Ministerul Sănătății.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-06

In legatura cu acest articol...

Iohannis, prima reacție după publicarea listei spitalelor neconforme

Protest în Piața Universității față de sistemul medical
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine