2019-09-22 21:51

Ministrul SĂNĂTĂȚII nu dă nicio șansă menținerii SPORURILOR la nivelul de la începutul anului: „Există un plafon de 30% în Legea salarizării, iar noi aplicăm legea!”

 |  14:06
Ministrul SĂNĂTĂȚII nu dă nicio șansă menținerii SPORURILOR la nivelul de la începutul anului: „Există un plafon de 30% în Legea salarizării, iar noi aplicăm legea!”

Menţinerea sporurilor în sectorul Sănătăţii la nivelul existent la începutul anului nu este posibilă, întrucât există un plafon, cel de 30%, menţionat în Legea salarizării unitare, care trebuie respectat, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după discuţiile cu reprezentanţii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România, informează Agerpres.

Întrebată dacă dorinţa sindicatelor, aceea ca sumele aferente sporurilor să rămână la fel ca la începutul anului, poate fi realitate, Sorina Pintea a răspuns: "Nu poate fi realitate. Există un plafon, de 30%, care este înscris în Legea salarizării unitare şi pe care trebuie să îl respectăm şi să aplicăm legea". "Am conceput acea Anexă 10 (regulamentul de sporuri - n. r.) pentru a stabili o limită minimă obligatorie, astfel încât să încercăm să....nu neapărat să egalizăm, ci să dăm ocazia spitalelor care ar putea să piardă mult mai mult, să meargă la un nivel minim", a declarat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Şeful de la Sănătate a precizat că sindicaliştii urmează să decidă în consiliul de coordonare extraordinar declanşarea acţiunilor de protest. "Solidaritatea a spus că vor avea discuţii, vor decide dacă vor face proteste. Mă bucur că am fost invitată şi că am putut să lămuresc anumite lucruri şi să reafirm dorinţa Guvernului din care fac parte de a avea grijă de sistemul de sănătate şi de cei care lucrează în sistemul de sănătate. Au fost nişte discuţii constructive. (…) Au fost întrebări pertinente, întrebări normale, spun eu, întrebări pe care şi le pun toţi angajaţii din sistemul de sănătate. (…) Am răspuns punctual, iar apoi am răspuns punctual la modalitatea de aplicare a unor aspecte din Legea sănătăţii", a explicat Pintea. La rândul său, liderul Federaţiei Solidaritatea Sanitară, Viorel Rotilă, a anunţat că va mai avea o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, tema discuţiei fiind tot Anexa 10, iar în cursul zilei de joi se va lua o decizie referitoare la declanşarea protestelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray