2019-10-14 02:41

Ministrul Sănătăţii: O anchetă socială nu poate să strice în cazul copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic

 |  07:39
Ministrul Sănătăţii: O anchetă socială nu poate să strice în cazul copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că va face, vineri, împreună cu premierul Dacian Cioloş, o vizită la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Acesta a ţinut să precizeze că o anchetă socială "nu poate să strice" în cazul copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic.

"Mâine voi merge cu premierul, este direct interesat de acest lucru şi vom face o vizită la Spitalul de Copii din Piteşti pentru a vedea în totalitate situaţia de acolo şi de a vedea în ansamblu situaţia", a precizat Patriciu Achimaş-Cadariu, la Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, cel mai probabil, bacteria vinovată pentru boala bebeluşilor nu a fost găsită deoarece ancheta a început târziu, după transferul copiilor la Bucureşti.

"Trebuie să vezi situaţia în teren dincolo de situaţia anchetei epidemiologice care se desfăşoară fără doar şi poate, dincolo de aceasta probabil că o anchetă socială nu strică niciodată. Pur şi simplu, a vedea nevoile acelor oameni pentru că până la urmă pentru oameni facem aceste lucruri, nu pentru a găsi bacteria respectivă. Poate că în alergătura ultimilor ani s-au pierdut multe măsuri normale igienice. Probabil că şcoala nu ne învaţă suficient. Unul din principalele puncte ale programului de guvernare este educaţia pentru sănătate. Sunt şi alte nevoi pe care populaţia ar putea să le aibă. Este întotdeauna şi componentă de igienă atunci când apar lucrurile acestea, dar nu neapărat din vina părinţilor. Lucrurile acestea pot să apară chiar şi în situaţia unei igiene corecte. Trebuie să facem profilaxia", a explicat ministrul Sănătăţii.

Patriciu Achimaş-Cadariu a ţinut să precizeze că o anchetă socială "nu poate să strice" în acest caz.

"Trebuie să vedem care sunt nevoile acelor oameni, fiindcă până la urmă pentru oameni facem acest lucru, nu pentru a găsi bacteria", a subliniat ministrul Sănătăţii. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-19

In legatura cu acest articol...

Ministrul Sănătăţii, despre demiterea sa: Îmi asum responsabilitatea...

Ministrul Sănătăţii, despre bebeluşii din Argeş: Sunt foarte frustrat pentru că nu există rezultatele anchetei

Victor Ponta: Nimeni nu i-a în seamă tragedia bebeluşilor. Nu e un interes politic direct

Încă un bebeluș a decedat la Marie Curie

Medic de la Marie Curie: Va fi extrem de greu de dovedit cauza exactă a bolii bebeluşilor

Europarlamentarii PSD fac apel la Guvern: Să ceară sprijin european în cazul bebeluşilor din Argeş

Cazul bebeluşilor din Argeş. Corpul de control al premierului face verificări

Cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic. Doi experţi internaţionali ajung la Bucureşti

Starea copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic

Părinţii copiilor cu sindrom hemolitic-uremic vor să dea în judecată statul
Parerea ta...

AMETELI
19 Feb 2016

Ciudat: li se pare că a fost o conspirație a părinților celor 10 bebeluși să nu respecte normele de igienă exact în săptămâna respectivă și boala celor 10 s-a declanșat la comandă într-o zi. Să fie igiena precară cea care a declanșat boala in acea zi? De ce nu s-a întâmplat și în alte județe și localități unde cu siguranță ar mai fi fost situații de familii cu igienă precară. Să zicem că ar fi vorba de toxina unui detergent, dar și atunci, cum s-a declanșat boala in aceeași perioadă. Dar să zicem că detergentul utilizat greșit a fost în spital!!! Anul trecut fost un caz raportat în alt spital din tară, cu detergenti in mancare dar a fost depistat la timp.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray