2019-10-21 13:05

Ministrul Sănătății, precizări de ULTIM MOMENT: NU am spus niciodată că APA NU ESTE POTABILĂ. Ce recomandări are pentru populația din sectoarele 5 și 6

 |  13:12
Ministrul Sănătății, precizări de ULTIM MOMENT: NU am spus niciodată că APA NU ESTE POTABILĂ. Ce recomandări are pentru populația din sectoarele 5 și 6

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a afirmat joi, într-o conferință de presă, legat de incidentul legat de potabilitatea apei din Bucureşti, că nu a spus niciodată că apa nu este potabilă, în schimb a făcut câteva recomandări pentru populația din sectoarele 5 și 6.

„Inspectorii DSP au prelevat probe pe care le-au analizat, constantând o depășire a nivelului de clor peste limitele legale admise. Acest lucru a fost comunicat firmei Apa Nova împreună cu o adresă prin care i se cerea acesteia să posteze pe site că depășirile de clor sunt peste limitele legale admise și că se recomandă nefolosirea în acest moment a apei. Lucru care nu s-a întâmplat. Conform uzanțelor, DSP a municipiului București a informat Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății a convocat specialiștii, care au consultat ghidurile OMS, știind că responsabil fiind de sănătate publică, trebuie să informăm populația din sectoarele 5 și 6 care este rezultatul probelor inspectorilor pe care le-au prelevat. Am transmis în comunicat că, dacă populația consumă apă cu un nivel de clor depășit, acest lucru nu influențează sănătatea pe termen scurt sau pe termen lung, dar poate să provoace persoanelor alergice, persoanelor care suferă de astm bronșic, persoanelor care suferă de anumite boli rare disconfort și chiar agravarea simptomelor și am recomandat, nu am obligat, populației să nu folosească apa de la robinet nici pentru igiena personală, nici pentru consum”, a spus Sorina Pintea, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătății a mai spus că testarea pentru metale grele și alte organisme durează un „anumit timp”.

„Așteptăm și aceste rezultate de laborator pentru a le comunica populației. Nu am spus niciodată că apa nu este potabilă”, a mai spus Pintea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray