2019-12-06 05:54

Ministrul Sănătăţii: Una dintre soluţiile salarizării personalului medical - un card al medicului

 |  14:41
Ministrul Sănătăţii: Una dintre soluţiile salarizării personalului medical - un card al medicului

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat, marți, referitor la salarizarea personalului medical, că una dintre soluții ar fi introducerea unui card al medicului.

"Una dintre soluții, pe care le vom explora în continuare, este un așa-numit card al medicului. (..) Ce ar putea rezolva acest card? Ar putea urmări medicul de la absolvirea facultății și până la pensie și ar putea înregistra activitatea clinică a acestuia, deoarece ce facem în acest moment în evaluările pe care le aplicăm, fie că face Colegiul Medicilor, fie alte organisme profesionale, se referă la orice, dar nu la activitatea clinică, mă refer la clinicieni. (...) Ce s-ar putea face consecutiv acestui lucru? Pe de o parte, o salarizare diferențiată, pe de altă parte stimulente acordate celor care se ocupă într-adevăr de rezidenți, deci formatorilor. Am putea să avem o imagine foarte clară punând cap la cap cardul rezidentului cu cel al formatorului. (....) Este un model pe care nu l-am implementat, dar care funcționează în numeroase țări, există un punctaj care se acordă medicilor formatori", a afirmat Patriciu Achimaș-Cadariu, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a susţinut că legea salarizării bugetarilor ar putea rezolva problema salariilor din sistemul medical.

"Ne plasăm într-un sistem hibrid și care se reflectă în mod direct și nefast asupra salarizării. O lege unitară ar trebui să elimine inechitățile și, apoi, în mod treptat, în funcție de posibilitățile bugetului, să crească salariile profesioniștilor din sănătate", a precizat Patriciu Achimaş Cadariu.

Referitor la infecțiile nosocomiale, ministrul Sănătăţii a anunțat controale încrucișate în spitale.

''În privința controlului infecțiilor nosocomiale, prima evaluare pe care am făcut-o a ridicat probleme. Aceasta a fost o evaluare făcută din birou de colegii specialiști și de la bun început am observat că avem probleme în teritoriu. În acest moment am distribuit celor 150 de spitale principale care se află în zona de risc — la chirurgie, ginecologie, copii, infecțioase — un chestionar în care vom ști situația exactă pentru a putea prevedea bugetarea. Observând că rezultatul controalelor noastre din ultima perioadă este unul superficial și la solicitarea colegilor din presă am observat că majoritatea controalelor s-au soldat cu avertismente prietenești, am instituit controale încrucișate între județe care urmăresc aceste elemente, dar și altele", a precizat ministrul. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray