2020-07-09 05:56

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, se apără: "Pot salva vieţi, când nu sunt la minister!"

 |  19:10
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, se apără: "Pot salva vieţi, când nu sunt la minister!"

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, afirmă, joi, că poate salva vieţi când nu este la minister, acest lucru nefiind un moft, ci o necesitate.

”Referitor la informaţiile prezentate de jurnaliştii de la Libertatea, prin care sunt acuzat că deşi am jurat credinţă poporului român, am semnat un angajament de fidelitate faţă de un angajator privat, reamintesc că am depus şi jurământul lui Hipocrat faţă de pacienţii români. Ca ministru am făcut toate demersurile legale pentru a mă convinge că în timpul meu liber pot profesa. Nu e un moft, ci o necesitate. Pot salva vieţi, când nu sunt la minister. Fac acest lucru din pasiune, rupând din timpul alocat familiei mele.

Şi credeţi-mă, e greu să aleg: să merg în sala de operaţii sau să stau alături de copiii mei. La Spitalul Polisano, aşa cum am spus aseară la B1 TV, operaţiile sunt pro bono, dar legea m-a obligat să semnez un contract de muncă. Jurnaliştii l-au prezentat, dar precizez că aveam nevoie de acest contract ca să profesez LEGAL în weekend, ca medic primar. Altfel, ar fi însemnat să fac operaţii în afara Legii”, a scris, joi, pe Facebook, Victor Costache.

Acesta afirmă că, pentru a evita orice discuţie, înainte de a prelua mandatul de ministru, a făcut demersuri la Agenţia Naţională pentru Integritate.

”Vă citez din documentul primit de la ANI: «din cele expuse de dumneavoastră şi din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, opinăm că funcţia de membru în cadrul Guvernului simultan cu desfăşurarea de activităţi medicale în baza unui contract individual de muncă, nu este de natură a genera o situaţie de incompatibilitatea din perspectiva legii 161/2003 cu modificările şi completările ulterioare». Aşadar, nu văd unde am greşit şi ce anume mi se impută în faptul că mi-am propus să operez în continuare. Mi cere să-mi încetez activitatea de chirurg?! Puteam să fac un contract de voluntariat, dar legea nu permite spitalelor private să facă astfel de contracte cu medicii. Contractul meu este pe o sumă minimă, pentru un chirurg cu specializarea şi calificările mele, fiind încadrat pe grilă ca medic primar. Operaţiile în sine, care în mod normal se plătesc, am ales să nu fie remunerate în cazul meu”, a mai scris Costache.

Costache a făcut referire şi la modificările pe care le intenţionează în sistemul sanitar.

”Sunt un om onest, care nu are nimic de ascuns şi care munceşte cu pasiune pentru a-şi face treaba bine, iar activitatea mea sper că o dovedeşte oricui este de bună-credinţă. Din acest motiv, nu voi accepta ca cineva să prezume în privinţa mea acţiuni sau intenţii reprobabile doar pentru că un act de reformă în sistemul de sănătate deranjează anumite interese nedeclarate. Îi invit pe toţi cei care doresc să contribuie la dezbaterea legată de sistemul de sănătate să o facă în mod deschis, asumat, cu argumente pe fond, ţinând cont de un principiu esenţial: în activitatea medicală pacientul este singura prioritate!”, a mai scris Costache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-30Parerea ta...

CALATORUL
30 Ian 2020

Alta "hahalera" ajunsa in ministerele Romaniei! Este cat se poate de clar: trebuie sa aleaga intre minister si spital privat(care este tot o firma privata de facut afaceri), nesintire uriasa! Sa plece din minister, cat mai repede, chiar daca renunta la privat!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz