2019-10-23 01:22

Ministrul Sănătății vrea ca orele de educaţie pentru sănătate să devină obligatorii

 |  12:43
Ministrul Sănătății vrea ca orele de educaţie pentru sănătate să devină obligatorii

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat, miercuri, că orele de educaţie pentru sănătate ar trebui să devină obligatorii. Ministrul a ţinut să precizeze că suntem obligaţi să susţinem această specialitate, în condiţiile în care medicii şcolari se împuţinează.

"Cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii și cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm: medicii școlari. Suntem obligați să susținem această specialitate, medicii școlari se împuținează, este una dintre specialitățile care scade în număr. Sunt medici școlari, asistente care lucrează în cabinetele școlare, care au o experiență extraordinară și marea lor majoritate au o dedicație extraordinară, mai ales că sunt atât de puțini și uneori deservesc mai multe școli", a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu după lansarea Planului multianual integrat de promovare a sănătății și educației pentru sănătate, care a avut loc la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că elevii ar putea primi la școală lecții privind igiena de zi cu zi, alimentație şi obiceiuri de evitat, precum fumatul şi alcoolul.

Patriciu Achimaş Cadariu este de părere că medicii și asistentele școlare ar putea deveni educatori excelenți cu ajutorul unor cursuri de pregătire pedagogică.

"Cred că împreună ar trebui să facem o presiune în acest sens (n.r. — ca această materie să intre în școli cât mai repede). Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu este genul de intervenție ale cărei rezultate să le vedem peste noapte. Investim în viitor, investim în viitorul copiilor noștri, în viitorul României. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri", a completat ministrul Sănătăţii. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray