2020-08-08 05:51

Ministrul Transporturilor anunță lucrări pe 70 de kilometri de autostrăzi și drumuri naționale

 |  23:57
Ministrul Transporturilor anunță lucrări pe 70 de kilometri de autostrăzi și drumuri naționale

Autorităţile din transporturi au dat ordin de începere pentru 70 de kilometri de autostrăzi şi drumuri naţionale doar în primele cinci luni din acest an şi au semnat contracte pentru proiectare şi execuţie pentru încă aproape 70 de kilometri, a declarat, miercuri seara, ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

"Am dat ordin de începere pentru 70 de km de autostrăzi şi drumuri naţionale doar în primele cinci luni din acest an. De asemenea ne-am propus şi am şi reuşit să semnăm contracte de proiectare şi execuţie pentru că, după ce ai semnat acel contract, etapa cea mai grea în derularea unui contract - şi anume etapa contestaţiilor, când în momentul anunţării rezultatului până la momentul contractării respectivelor lucrări durează 2, 3 chiar 4 ani - am semnat contracte pentru proiectare, execuţie pentru încă aproape 70 de km de autostrăzi şi drumuri naţionale: Sibiu - Piteşti (30 de km ), secţiunea 5, autostrada Tg. Mureş - Ungheni (10 km) şi Biharia - Borş (30 km). Iată, 70 de km de contracte semnate în această perioadă", a afirmat Bode, la B1 TV.

Şeful de la Transporturi a menţionat că vor fi deblocate o serie de proiecte de infrastructură care au stat în sertare ani de zile, cum ar fi Autostrada Transilvania.

"De asemenea, ne-am propus ca în această perioadă să deblocăm proiecte care stagnau de ani şi ani de zile. Autostrada Transilvania era de mai bine de un an de zile în răspunsuri la clarificări, acea etapă înainte de a urca pe SICAP, înainte de a stabili perioada de depunere a ofertelor, de desemnare a câştigătorului şi semnarea contractelor. Deci, tronsoane din Autostrada Transilvania erau blocate în această etapă: răspunsuri la clarificări. Adică erau puse în sertar şi nu se răspundea la nicio clarificare", a menţionat Bode.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-01Parerea ta...

ADEVARUL
02 Iul 2020

Da Bode dar ce faci cu straco care nu lucrează de doi ani pe autostrada Transilvania și de vrea cinci ani pe drumul Pitești Brașov.cu aktor care este in întârziere pe Sebes Turda și nu a inceput A0.tunelul ursilor de pe A1 blocat de doi ani.de linia ferată valcele-rm valcea de importanta strategică blocată de min transporturilor condus de tine?ce faci cu firmele care câștigă în continuare licitații și au avut probleme la vechile proiecte.
CNAIR
02 Iul 2020

firma pizaroti a inceput să dărâme lotul 1 Sebes Turda.
SICTIR
02 Iul 2020

Jigodia asta la fel a promis si cand a fost ministru din partea pdl....o jigodia de om
SORINELA
02 Iul 2020

BULANIUL DE LUCIAN BODE PROMITE CA FACE SI DREGE ? D'om magar poti sa ne spui si noua ce spaga iti tragi de pe cei 70 km ? oricum tu si cu ministrul grinda sunteti doua catastrofe similare cu jigodiile din psd cu astfel f caricaturi pnl vrea votul romanilor ? nu voi vota nici pnl si nici psd -acum am alternativa deci voi vota usr
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz