2020-04-08 15:10

Ministrul Transporturilor PROMITE finalizarea Metroului din Drumul Taberei pe 30 iunie

 |  20:45
Ministrul Transporturilor PROMITE finalizarea Metroului din Drumul Taberei pe 30 iunie

Secțiunea Eroilor - Râul Doamnei a Magistralei 5 de metrou va fi deschisă circulației în termenul stabilit, adică până pe 30 iunie, a declarat joi ministrul Transporturilor Lucian Bode, în cadrul ședinței de Guvern. Potrivit lui, în ciuda crizei de coronavirus, lucrările pe șantiere nu se opresc și vor fi finalizate în termenele asumate de către constructori.

Ministrul Transporturilor a dat asigurări că statul este la zi cu plățile către constructori și a făcut apel către aceștia să-și achite la rândul lor datoriile către subcontractori. De asemenea. Bode a precizat că în ultima perioada a deschis trei șantiere noi, pentru care au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor: Autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea 1 Sibiu - Boița, Centura Timișoara Sud și tronsonul DN2-A2 din Centura București. Metroul de Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru, estima și Mariana Miclăuş, directorul general al Metrorex. 

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine