2019-10-17 13:35

Ministrul Transporturilor PROMITE măsuri pentru siguranță la METROU

 |  19:42
Ministrul Transporturilor PROMITE măsuri pentru siguranță la METROU

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe a declarat că vor fi instalate paravane de plexiglas anul viitor, din fonduri europene, anunţă Realitatea Tv. El a declarat că se va face o analiză şi va lua o decizie în următoarele 6 luni.

"Am stabilit un plan de măsuri care să sporească siguranța călătorilor. Căutăm o sursă de finanțare și estimez că în trimestrul II 2018 vom monta noile sisteme", a spus Felix Stroe, la ședința de audiere pentru adoptarea bugetului pe 2018, în cadrul Comisiilor reunite pentru buget-finanțe din Parlament.

Ministrul a avertizat însă că lucrările pentru instalarea acestui sistem vor afecta, temporar, stațiile de metrou, precizând că a discutat deja în acest sens cu directorii Metrorex. "Am discutat un program, un complex de măsuri care să sporească securitatea cetățenilor pe timp cât se află în stațiile de metrou. Și vorbim aici nu numai de măsurile pasive, de măsurile camere de luat vederi, vorbim și de măsuri proactive, să mărim numărul de patrule. Și bineînțeles că am luat în discuție acel sistem (ușile portpalier-n.r.), care are două probleme - este simplu și ușor de realizat din punct de vedere al opririi trenului de metrou acolo unde trebuie să oprească. Există asemenea sisteme în care nu sunt uși decât care se deschid automat în dreptul ușilor de vagonului de metrou. Segmentele care sunt între ușile de metrou sunt din geam securizat și nu pot fi depășite. Dar aceste sisteme, pe lângă costurile pe care le implică, vor afecta din păcate, pentru ceva timp, și stațiile de metrou, vor fi întrerupte temporar stațiile”, a spus ministrul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-14Parerea ta...

AUTO
14 Dec 2017

Aloo pentru ce au fost platiti cei de la cnair in 2017 :0 km autostrazi.cum justifica salariile?gasca de mafioti si incompetenti .aloo min al transport. nici in 2018 nu o sa deschideti lugoj deva.mintiti cu nerusinare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray