2020-07-03 14:20

Ministrul Muncii anunţă noi măsuri de austeritate. Botiş: “Vor fi măsuri nepopulare”

 |  15:13
Ministrul Muncii anunţă noi măsuri de austeritate. Botiş: “Vor fi măsuri nepopulare”

Noulministru al muncii, Ioan Botiş, a declarat înainte de preluarea mandatului dela Mihai Şeitan, că este conştient că va trebui să ia măsuri nepopulare.

"E operioadă mai grea pentru toţi, dar sper ca într-un an să ne revenim şi săculegem beneficiile acestor măsuri de austeritate", a declarat Ioan Botiş.

Întrebat dece premierul Emil Boc i-a acordat încrederea pentru preluarea postului deministru al muncii, Botiş a răspuns că aşteaptă aceeaşi încredere şi de lapopulaţie, subliniind însă că măsurile pe care urmează să le ia vor finepopulare. "Sunt măsuri nepopulare, dar trebuie luate şi cred că înmomentul în care economia îşi revine putem discuta şi altceva", a declaratBotiş. Noul ministru al muncii a precizat că priorităţile sale la început demandat sunt Legea salarizării unitare, Legea pensiilor, care este în Parlamentla Comisia de muncă şi Codul de asistenţă socială. "Acestea sunt lucrurilecare trebuie rezolvate şi, în general, reforma socială care trebuie dusă lacapăt", a mai spus Ioan Botiş.

Întrebatdacă în calitate de ministru al muncii va aplica măsurile din programul săulegislativ privind majorarea pensiilor, Botiş a precizat că va discuta astfelde lucruri în Guvern şi în măsura în care există acceptul de a discuta despreastfel de lucruri o va face.

Întrebatdespre stimulente acordate în Ministerul Muncii, noul ministru a precizat căacestea se acordă atunci când pot fi contabilizate lucrurile şi că acestea arputea reveni, dar numai după ce vor fi contabilizate lucruri pozitive."Până nu vom contabiliza lucruri pozitive voi fi mai reţinut", a maispus Botiş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz