2020-08-11 17:04

Ministrul sănătăţii recunoaşte că nu există condiţii bune de lucru în sectorul sanitar

 |  17:28
Ministrul sănătăţii recunoaşte că nu există condiţii bune de lucru în sectorul sanitar

Ministrul sănătăţii,Cseke Attila, a declarat, vineri, la Suceava, că asigurarea unor condiţii delucru mai bune pentru personalul medical ar putea contribui la o reducere anumărului asistenţilor medicali şi medicilor care părăsesc ţara.

CsekeAttila a spus, în timpul vizitei pe care a făcut-o, ieri, în pavilioaneleistorice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" dinSuceava, recent reabilitate şi modernizate, cănimeni nu ar dori să plecedin locurile natale dacă s-ar oferi condiţii de lucru mai bune personaluluimedical.

Ministrulsănătăţii a spus că şi în Germania există o problemă cu plecarea medicilor şiasistenţilor medicali, medicii plecând preponderent spre ţările scandinave, iarasistenţii medicali spre Elveţia. El a explicat că între Germania şi ţărilescandinave nu există diferenţe semnificative în privinţa salarizăriipersonalului medical, dar că în ţările scandinave sistemul sanitar dispune deinfrastructură, dotări şi servicii dintre cele mai bune. "Ţărilescandinave au un sistem medical ce permite reciclarea dotărilor. Ei, dacăachiziţionează acum o dotare ultraperformantă deja ştiu că peste cinci ani vorcumpăra din nou", a spus Cseke. El a subliniat căpentru un medic,oricâtă experienţă ar avea, contează şi condiţiile la locul de muncă.

Ministrulsănătăţii a apreciat, în timpul vizitei la Unitatea de Primire a Urgenţelor aSJU Suceava, că de-a lungul anilor s-au făcut paşi importanţi în privinţadotărilor în sistemul de sănătate. "Eu am mai fost şi în alte părţi, alteţări, şi nu stăm cu nimic mai prejos, iar personalul e pregătit, pe partea deurgenţe chiar avem rezultate", a mai spus Cseke Attila, citat de Mediafax.De asemenea, el s-a declarat mulţumit de condiţiile oferite pacienţilor şipersonalului medical din spitalul sucevean, arătând că s-ar bucura dacă 80 lasută din spitalele româneşti pe care le-a vizitat ar oferi asemenea condiţii.

Întimpul vizitei la spitalul sucevean, Cseke Attila a primit din partea uneipaciente un buchet de lalele albe, laleaua fiind simbolul electoral al UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz