2020-08-10 02:45

Minivacanţa de Rusalii. MAI: 22.500 de angajați vor fi zilnic la datorie

 |  12:15
Minivacanţa de Rusalii. MAI: 22.500 de angajați vor fi zilnic la datorie

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat, vineri, că aproximativ 22.500 de angajați ai MAI vor fi zilnic la datorie în perioada minivacanței de Rusalii.

Aceasta a mai spus că în baza planului aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, Poliția Română, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor acționa în sistem integrat, cu forțe suplimentare.

"Începând de astăzi, aproximativ 22.500 de angajați ai MAI vor fi zilnic la datorie pentru a menține ordinea și liniștea publică, pentru a fluidiza traficul rutier și a asigura intervenția la urgențele medicale și la alte situații de risc pentru populație. Efectivele de siguranță publică vor acorda o atenție deosebită celor peste 16.400 de lăcașuri de cult unde vor avea loc slujbe religioase cu participare numeroasă. De asemenea, colegii noștri vor asigura ordinea la cele aproximativ 500 de manifestări publice, concerte sau evenimente sportive care urmează să se desfășoare în toată țara, inclusiv duminică în locurile publice unde se va viziona meciul de fotbal România — Albania", a afirmat Monica Dajbog.

Aceasta a mai spus că, la nivel național, 11.466 de polițiști vor fi în stradă, suplimentar față de echipajele curente.

"Conform Planului general de măsuri aprobat de ministrul Petre Tobă pentru perioada estivală, aproximativ 1.500 de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, piloți, medici și paramedici SMURD vor fi în misiune pe litoral. De la 1 iulie, la dispozitivul actual asigurat de către structurile teritoriale din județul Constanța, se vor adăuga aproape 300 de polițiști din alte județe, care vor fi detașați pe litoral pe perioada estivală. De asemenea, prin dislocarea personalului operativ din 10 județe, peste 350 de pompieri vor fi pregătiți să intervină zilnic în stațiunile de pe litoral", a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit sursei citate, pentru reducerea timpului de răspuns, ISU Constanța a înființat nouă puncte de lucru temporare, suplimentar față de cele zece existente până în prezent.

În ceea ce priveşte eficientizarea intervențiilor la urgențe pe autostrada A2, acestea se asigură prin amplasarea, în fiecare sfârșit de săptămână, a unor ambulanțe SMURD, autospeciale de descarcerare și autospeciale cu apă și spumă în puncte fixe de pe autostradă, la kilometrii 20 și 105 (zona Drajna), 143 (zona Fetești) și 156 (zona Cernavodă).

De asemenea, în zona Mamaia, Eforie Nord, Costinești, portul turistic Tomis, portul Mangalia și pe lacul Siutghiol vor fi disponibile ambarcațiuni cu personal calificat să intervină în situații de urgență.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz