2020-07-13 07:35

 |  10:01

Mircea Dumitrescu, de la "micuțul Paganini" la violonistul de anvergură internațională: „Visul meu este să am propria orchestră!”


Premiat cu Diplomă de Excelență de către Guvernul României, violonistul Mircea Dumitrescu studiază acum în Germania, cu renumitul David Grimal. Bursier al Fundației „Ciprian Marica”, tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost admis în 2017 la Hochschule für Musik Saar din Saarbrüken, Germania, facultate care a lansat de-a lungul timpului mai mulți muzicieni de calibru internațional.

Am început studiul viorii la vârsta de cinci ani, împreună cu străbunicul meu. Am fost atras de vioară încă de mic, străbunicul meu fiind lăutar, şi am început să mă joc împreună cu el. Ulterior, străbunicul împreună cu bunica au decis să mă dea la Liceul de Muzică "George Enescu" şi de-acolo a început drumul meu către muzica. Pentru mine este un vis devenit realitate. Am muncit mult să ajung aici și sper să nu dezamăgesc nici de acum încolo. Sunt mulți celor cărora le datorez mulțumiri. Fără susținere nu aș fi reușit să fac performanță. Dorința mea cea mai mare este să ajung să cânt alături de Orchestra Filarmonică din Berlin”, spune Mircea Dumitrescu, considerat a fi, încă de la vârsta de 11 ani, un violonist de geniu.

De-a lungul anilor în care a studiat vioară, Mircea a câștigat peste 50 de premii I, la concursurile naționale și internaționale la care a participat. La nivel național, pot fi menționate premiile I câștigate anual la Olimpiada Națională de Muzică, precum și Premiul de Excelență obținut la Concursul Național „Tinere Talente”. Pe plan internațional, Mircea Dumitrescu a fost recompensat Premiul I Absolut la Concursul Internațional „Alice Bel Colle”, Premiul I Absolut la Concursul Internațional „Giovani Talenti”, Premiul I la Concursul Internațional „Vittoria Caffa Righetti”, Premiul I la Concursul Internațional „Festival del Golfo”.

“De-a lungul timpului, am avut şi momente mai grele, dar le-am putut depăși cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu multă muncă. Visul meu este să devin un muzician complex şi să am propria orchestra cu care să cânt în toată lumea. David Grimal, Leonidas Kavakos, Pinchas Zuckerman, David Oistrakh sunt câţiva dintre artiştii pe care îi admir cel mai mult”, ne-a spus Mircea Dumitrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz