2020-08-13 00:50

Mircea Dumitru, despre cazul Petre Tobă: Nu voi accepta să fiu în același guvern cu cineva care a plagiat

 |  08:45
Mircea Dumitru, despre cazul Petre Tobă: Nu voi accepta să fiu în același guvern cu cineva care a plagiat

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu va accepta să fie în același guvern cu cineva care a plagiat. Ministrul a făcut astfel referire la cazul lui Petre Tobă.

„Nu voi accepta să fiu în același guvern cu cineva care a plagiat", a afirmat Mircea Dumitru, care a ţinut să precizeze că afirmația sa nu înseamnă că îi va cere demisia lui Petre Tobă.

'Ceea ce se întâmplă acum e o veste proastă pentru cei care au obținut prin fraudă titlul de doctorat, dar o veste bună pentru întregul sistem, pentru tinerii studenți care trebuie să aibă, totuși să aibă încredere, să nu le fie rușine, să le fie jenă în viitor să spună că au obținut un titlu de doctor la o universitate românească', a completat ministrul Educaţiei.

Mircea Dumitru a mai spus că la acest moment singura metodă de sancționare a celor care au obținut titlul de doctor plagiind este retragerea acestui titlu de către CNATDCU. Acesta a susţinut că în România s-a ajuns și la situații în care conducătorii de doctorat aveau în stagiu și câte 80 de doctoranzi.

'Este imposibil să te ocupi în mod serios de toți. Nu poți citi tot, poți să nu cunoști în totalitate tema, nu poți avea certitudinea că e ceva de calitate, obținut fără fraudă. (...) Este din păcate un fenomen de o dimensiune la care nu m-am așteptat, dar totuși este periculos să generalizăm. Cunosc zeci, sute de tineri care au obținut în mod corect titlul de doctor și e nedrept să aruncăm o umbră de îndoială asupra întregului sistem', a subliniat ministrul Mircea Dumitru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-29Parerea ta...

ANONIM
29 Iul 2016

Domnul Mircea Dumitru pare a mai fi slabit de cand este ministru si pare a avea si o alata " stare de preocupare" ?
ANONIM
29 Iul 2016

Ministrul invatamantului pare sa se fi "impotmolit" in "coruptia" fostilor prifesori care l-au pregatit ?
CROCODILUL FLAMAND
29 Iul 2016

NU STIU CAT DE MULT AU PLAGIAT "DOCTORII" IZMENARULUI...EU CRED CA AU DAT BANII SI ALTCINEVA LE-A FACUT O TAMPENIE PLAGIATA CA SA SCAPE DE EI...NIMENI NU STA SA SCRIE DOCTORATE PENTRU ALTII...IAR PLAGIATORII SUNT DE FAPT MITUITORII...DECI SUNT MAI MULTE INFRACTIUNI ACOLO...LUARE SI DARE DE MITA..FALS SI UZ DE FALS IN ACTE...PLAGIAT...ETCETERA...DECI APLICATI LEGEA...PUR SI SIMPLU...CINE DRACU ARE NEVOIE DE FABRICANTII ASTIA DE "DOCTORI" PE BANDA RULANTA...INCHIDETI FABRICA.....ACADEMICIAN DOCTOR INGINER.....CU PATRU CLASE...CA ELENA CEAUSESCU........LA DRACU CU EI...SINCER CRED CA STIE TOATA LUMEA CE SE INTAMPLA...NU MAI ARE ROST SA ASCUNDETI GUNOUL SUB PRES
ANONIM
29 Iul 2016

BRAVO MINISTRULE , ESTI TARE CU ONOARE . DAR CINE LA BAGAT IN GUVERN STIA DE PLAGIAT SI CONTINUITATE A LUI IZMENARUL . ? POATE SE FACE PUTIN CURAT SI LA EI DE TRIBUNALUL MILITAR .
HARTOAGA
29 Iul 2016

Care este punctul de vedere al domnului ministru despre ARACIP ?
ANONIM
29 Iul 2016

Dupa felul in care se "transforma" domnul Mircea Dumitru pare excesiv de preocupat de unele probleme destul de deranjante pentru multi altii dintre cei din mediul universitar ?
ANONIM
29 Iul 2016

, si de rezolvarea lor ?
TRâHăNESCU IMPARțIALUL
29 Iul 2016

Chiar sunteți așa de hotărât ,domnule ministru, să dați de pământ cu dottorii plagiatorii ? Ați fi cel mai Vlad Țepeș ministru din toate guvernările din 1990 până în ziua de azi !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz