2020-02-16 22:25

Mobilier de lux? Liviu Negoiţă achiziţionează 16 bănci şcolare cu peste 25.000 de euro

 |  18:15
Mobilier de lux? Liviu Negoiţă achiziţionează 16 bănci şcolare cu peste 25.000 de euro

Primăria Sectorului 3 cheltuieşte peste un miliard de lei vechi pentruachiziţionarea a 16 bănci, destinate unui amfiteatru şcolar. Valoarea totală ainvestiţiei în amfiteatrul Colegiului Tehnic “Mihai Bravu din sectorul 3 al Capitalei va fi de peste 500.000 de lei.Pentru achiziţionarea unei singure bănci, primăria condusă de Liviu Negoiţă vacheltui aproximativ 2.000 de euro. Toate aceste investiţii vor fi realizate cutoate că bugetul pentru învăţământ al primăriei de sector a fost diminuat cupeste 7.000.000 de lei.

Bugetul pentru învăţământ încadrul Primăriei Sectorului 3 a fost diminuat cu 7.081.870 de lei, dar, cutoate acestea, administraţia locală va investi peste 500.000 de lei pentruamenajarea amfiteatrului Colegiului Tehnic “Mihai Bravu” din Capitală. Conform uneiHotărâri a Consiliului Local Sector 3, primăria condusă de Liviu Negoiţă vacheltui 120.000 de lei pentru achiziţionarea a 16 bănci şi 40.000 de lei pentruinstalaţia de sonorizare a amfiteatrului. Astfel, o singură bancă va fiachiziţionată de Primăria Sectorului 3 cu aproximativ 7.500 de lei.

Pe de altă parte, capitalul pentru asigurări şi asistenţăsocială al Primăriei Sectorului 3 a fost diminuat cu 155.000 de lei,reprezentând bunuri şi servicii.

Conducerea unităţii de învăţământ susţine că nu arecunoştinţă de preţul unei bănci pentru noul amfiteatru, dar afirmă că 16 băncinu sunt suficiente. De asemenea, direcţiunea unităţii de învăţământ menţioneazăcă trebuie schimbată şi pardoseala amfiteatrului, deoarece vechiul mobilier erafixat în aceasta. “Preţul pentru mobiliereste stabilit de primărie, în urma unor oferte. Nu ştiu cât trebuie să coste oastfel de bancă. Amfiteatrul va avea rol şi de sală de conferinţe. Oricum, 16bănci nu vor fi suficiente. Sala noastră are o capacitate de aproximativ 200 delocuri. De asemenea, va trebui înlocuită şi pardoseala. Băncile erau fixate deaceasta”, ne-a declaratdirectorul Colegiului Tehnic “Mihai Bravu”, Elena Stoenete. Înhotărârea de consiliu nu se menţionează însă nici o sumă de bani ce urmează săfie investită pentru înlocuirea pardoselei.

Aproximativ 4 milioane de euro pentru întreţinerea parcurilor

Pentru numeroşi membri ai Consiliului Local Sector 3,suma de bani alocată de primărie pentru achiziţionarea băncilor de amfiteatrunu reprezintă nici o surpriză. “Ce poate să ne mai surprindă, cât timp, în sectorul 3, sunt instalate băncide lux de zeci de milioane?”, ne-au declarat surse din cadrul Consiliului Local.

În plus, pentru instalarea unui sistem informaticintegrat, la aceeaşi unitate de învăţământ, Primăria Sectorului 3 va investi 335.000de lei.

Banii obţinuţi prin reducerea bugetelor pentru învăţământşi asistenţă socială se vor îndrepta, în mare parte, spre întreţinereagrădinilor şi a parcurilor publice, nu mai puţin de 17.173.520 de lei.Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 nu au putut fi contactaţi pentru a oferimai multe detalii despre acest subiect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine