2020-07-04 13:29

Modificări la Codul Rutier: majorarea limitelor de viteză

 |  12:02
Modificări la Codul Rutier: majorarea limitelor de viteză

Un parlamentar a introdus un amendament la proiectul de lege pentru modificarea Codului Rutier, astfel încât limitele de viteză să fie modificate pentru toți participanții la trafic.

Scopul acestei legi este acela de a fluidiza traficul rutier, se arată în expunerea de motive.

Senatorul PSD Sorin Bota a introdus un amendament la propunerea legislativă L187/2016, Lege Privind Codul Rutier, scrie dcnews.ro.

Acesta se referă la viteza de circulație pe drumurile naționale în interiorul localităților care, conform amendamentului propus, va fi de 70 km/h pentru autoturisme și 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmând ca în zonele trecerilor de pietoni să existe restricții de viteză.

Conform motivării, acest lucru va conduce la creșterea fluidității traficului pe drumurile aglomerate din România și reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducând astfel oboseala acestora.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-16Parerea ta...

PUIU
16 Sep 2016

Codul.rutier trebuie modificat odata pentru cel puțin ZECE ANI,nu atât de des,si prin alte legi de genul L 187 si multe altele ! Nu mai știe nimeni modificările aduse acestei legi ( OG.192) chiar este asa de greu de facut o lege atât de importantă care trebuie cunoscuta de toți conducătorii auto si care sa se numească scurt CODUL RUTIER !
UN PIETON-SOFER
16 Sep 2016

pietonii sa se asigure inaite de trecerea de pietoni sa se uite stanga-dreapta sa existe prioritate la masini totdeauna inaintea pietonilor acestia se arunca pur si simplu pe trecerea de pietoni stiind ca au prioritate este mai usor ca un pieton sa se opresca lasand masina sa treaca deca masina sa franeze deci masina are prioritate inaintea pietonului pietonii sa fie amendati daca vorbesc la telefon pe trecerea de pietoni la fel ca soferii care vorbesc la volan la telefon
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz