2020-08-08 04:19

Motivul incredibil pentru care un spital riscă să fie închis

 |  18:57
Motivul incredibil pentru care un spital riscă să fie închis

Spitalul Orășenesc Balș ar putea fi închis, de la începutul anului 2017, de DSP Olt, după ce autoritățile locale și reprezentanții unității medicale au ignorat, ani de-a rândul, termenul de construire al unui lift, bolnavii fiind cărați cu targa pe scări.

Clădirea Spitalului Orășenesc Balș are două etaje, iar normele europene prevăd existența unui lift, pentru ca pacienții în stare gravă să aibă acces la etajele superioare, notează Mediafax.

Deși problema este veche, nici până la acest moment nu a fost întocmit proiectul pentru construirea liftului.

Gravidele și pacienții în stare critică sunt plimbați pe scări până la etajele superioare pentru a putea primi îngrijiri medicale.

Problema este cunoscută de Primăria Balș și de reprezentanții unității medicale, care au termen până în decembrie 2016 să construiască ascensorul ce ar permite pacienților să ajungă fără a fi cărați pe scări la sala de nașteri sau pe Secția de Medicină Internă.

Medicul șef din cadrul DSP Olt, Marinela Madan, a declarat că se poate merge până la suspendarea activității unității medicale. de la începutul anului viitor.

"De la 31 decembrie nu mai este valabil nici programul de conformare, nici povestea cu planul-cadru până în 2020. Structura de specialitate, partea de control din cadrul DSP Olt, va veni cu decizia de suspendare a activității. Așa este legal! Nu s-a mai întâmplat ca unui spital să i se facă propunere de închidere și chiar să se închidă. Impactul estimat al unei astfel de decizii ar fi că toată patologia absorbită de acest spital va trebui să se îndrepte spre alte unități sanitare, care să-i primească: Slatina, Caracal", a declarat Madan.

Managerul unității medicale, medicul Ștefan Stănculescu, a declarat că a dat dispoziție Compartimentului de achiziție să găsească un proiectant pentru a fi demarată procedura de achiziție

"Cei de la Achiziții se vor ocupă de prima parte, de proiectare. Acum căutăm în sistem să vedem unde găsim un proiectant și să urmăm toată procedura legală de achiziție. După ce proiectantul va stabili toate detaliile și vom lua toate avizele de la siguranța în construcție, apoi vom avea o estimare a costurilor. Sunt convins că și în Consiliul Local Balș vor fi prevăzuți bani. Acum vom demara proiectul din fonduri proprii, dar la început de an CL Balș va aproba banii. Primăria va termina proiectul, nu ne vor lăsa așa", a afirmat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz