2020-07-09 06:03

Mugur Isărescu dă peste cap CALCULELE Guvernului: ”Pensiile nu pot crește cu 40%!”

 |  18:40
Mugur Isărescu dă peste cap CALCULELE Guvernului: ”Pensiile nu pot crește cu 40%!”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu dă peste cap calculele și promisiunile guvernului demis. Oficialul consideră imposibilă creșterea pensiilor cu 40% în contextul deficitului economic actual.

Acesta a explicat într-o conferinţă că procentul punctului de pensie NU poate creşte mai mult decât cel al economiei, care este de 4%.

De asemenea, Guvernatorul a mai spus că nu a discutat nici una din problemele actuale cu Guvernul Orban.

Jurnaliştii au insistat să afle dacă reprezentanţii BNR au stat la masă cu cei ai Guvernului pentru a stabili următorii paşi.

„Nu ne-am pus, că dacă ne puneam... Nu ne-am pus. Cu Guvernul precedent am discutat, ştiţi bine ce rezultate am avut. Au fost multe discuţii. Cel actual e de doar trei luni. Ne-am aşeza cu ei la masă, dar dânşii spun un lucru clar: „Trebuie să respectăm legea. O lege în România se respectă”. Deci răspunsul scurt este că nu am căzut de acord”, a răspuns guvernatorul Băncii Naţionale a României.

El a arătat că BNR nu recomandă majorarea impozitelor, care ar face mai rău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-11Parerea ta...

BORFAș
11 Feb 2020

De cand face el politica guvernamentală???..... oare nu s.a saturat de cata politica bancara a facut ??? Dupa politica lui inca 10 generații ale lui ,traiesc din osanza lui.....SICTIR JAVRA
GIP
12 Feb 2020

D-le Isarescu nu te mai baga in politica economica ca iti prizi nasul(e valabil pentru toi neavenitii din BNR).De falimentul bancilor Bancorex si Banca romano-americana nu spui nimic?Atunci ce ai pazit?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz