2020-08-13 06:30

Municipalitatea menţine taxa turistică

 |  13:11
Municipalitatea menţine taxa turistică

P24

Primăria Capitalei reînnoieşte taxa de promovare turistică, de 1%, introdusă anul trecut. Taxa va intra în conturile primăriei pe raza căreia se află unitatea de cazare, iar neplata ei este contravenţie. Taxa specială va fi utilizată pentru creşterea numărului de turişti în Capitală, creşterea veniturilor şi introducerea Municipiului Bucureşti pe harta destinaţiilor de tip „city break” a UE, se spune în documentele publicate de Primăria Capitalei.

„În condiţiile în care noul Cod fiscal a desfiinţat taxa hotelieră şi având în vedere că Autoritatea Naţională pentru Turism a epuizat banii atraşi din fonduri europene, introducerea unei taxe de promovare rămâne singura soluţie pentru ca destinaţiile turistice să îşi constituie bugete de promovare care să fie colectate de primării şi date spre administrare asociaţiilor de promovare şi dezvoltare a turismului locale şi regionale din care şi primăriile trebuie să facă parte. În acest context se dovedeşte eficienţa introducerii taxei de promovare a staţiunii Mamaia şi tocmai de aceea modelul nostru a fost preluat şi implementat de primăriile Oradea şi Bucureşti”, spunea anul trecut Corina Martin, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi preşedinte al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. 

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi aprobat pe 28 decembrie de Consiliul general, taxa se calculează prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. „Nerespectarea prevederilor prezentului Regulament atrage răspunderea disciplinară, contravenţională sau penală, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare”, se spune în document. De asemenea, nedepunerea declaraţiilor-decont sau depunerea peste termen se sancţionează cu amendă de la 279 lei la 696 de lei, respectiv de la 70 lei la 279 de lei. În cazul persoanelor juridice, limitele maxime şi minime ale amenzilor se majorează cu 300%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz