2020-01-29 13:16

Muzeul „Antipa”, în prag de sărbătoare. Program special pentru copii şi părinţi

 |  17:29
Muzeul „Antipa”, în prag de sărbătoare. Program special pentru copii şi părinţi

Sâmbătă, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împlinește 106 ani de la deschiderea sa în sediul actual, astfel că acest weekend este unul de sărbătoare pentru instituţie şi vizitatorii săi.

Începând cu ora 11.00, în sala multimedia a Muzeului, dr. Iorgu Petrescu va susține conferința intitulată Medicul Hilarius Mitrea - cel mai mare donator al Muzeului „Grigore Antipa”. Tot sâmbătă va avea loc „Culorile Lumii” – programul interdisciplinar de zoologie şi arte plastice aplicate pentru copii, cu tema „Animale dispărute din habitat”; atelierele se desfășoară începând cu ora 10.00  -  pentru preșcolari și de la ora 11.30  - pentru școlari.

Duminică, Muzeul „Antipa” susține și promovează necesitatea ocrotirii faunei ihtiologice amenințate prin organizarea de manifestări dedicate „Zilei Internaționale a Peștilor Migratori”. Organizată la iniţiativa Wanningen Water Consult din Olanda, în acest an, celebrarea Zilei Internaţionale a Peştilor Migratori se va desfășura prin organizarea a  peste 250 evenimente publice, desfășurate în întreaga lume.

În intervalul orar 11.00 - 13.00, Muzeul „Antipa“, Grupul de Acţiune pentru Conservarea Sturionilor (Danube Sturgeon Task Force) și WWF-România invită publicul „să pornească” în căutarea sturionilor din fauna autohtonă a Dunării, a Deltei Dunării și a Mării Neagre; exemplare de pești aparținând acestui grup deosebit, vor putea fi văzute, vii - în acvariul special amenajat -, dar și ca piese naturalizate, incluse în dioramele și vitrinele expunerii permanente.

La ora 11.00, copiii și părinții sunt așteptați în Sala Multimedia a Muzeului, unde vor avea loc prezentările „Sturionii, peștii contemporani cu dinozaurii” (din cadrul

proiectului LIFE+ „Protejați sturionii, cel mai valoros dar al Dunării) şi „Sturionii - Marii călători ai Dunării”, urmate de un film scurt de animație „Vulnerabilitatea Deltei Dunării la schimbările climatice”.

Până la terminarea programului de vizitare a Muzeului (ora 19.00), în Sala „Grigore Antipa”  vor fi prezentate publicului, în premieră și numai în această zi, piese de excepție din Colecţia de peşti dulcicoli Bănărescu – Nalbant.

Atelierele duminicale pentru copii și părinți se desfășoară, și în această zi, după programul obișnuit: *ora 10.30 - Aventura Dezvoltăii, modulul Micul Antreprenor (Sala Atelier 1, grupa școlari), ora 10.30 - Programul de pictură pe ceramică, atelierul „Flori de mai” (Sala Atelier 2, pentru copii și părinți).  Înscrierea participanților la evenimente și ateliere se face pe adresa de mail sau la telefon: 021.305.60.31.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine