2020-07-07 20:12

Muzeul Național al Literaturii Române, mesaj de condoleanţe după moartea marelui actor Radu Beligan

 |  08:59
Muzeul Național al Literaturii Române, mesaj de condoleanţe după moartea marelui actor Radu Beligan

Muzeul Național al Literaturii Române a afirmat, într-un comunicat de presă, că marele actor Radu Beligan a trăit fiecare rol în parte într-un mod unic, investindu-l cu propria sa personalitate și înțelegere.

''Muzeul Național al Literaturii Române anunță cu regret despărțirea de marele actor Radu Beligan, personalitate marcantă nu numai a teatrului și filmului românesc din toate timpurile, dar și a culturii românești și a valorilor sale. De-a lungul carierei sale, Radu Beligan a trăit fiecare rol în parte într-un mod unic, investindu-l cu propria sa personalitate și înțelegere și transformând fiecare interpretare într-o artă. (...) Radu Beligan a interpretat numeroase roluri, pe cele mai importante scene de teatru din România și pe micile ecrane, bucurând sufletele a numeroși spectatori, iar pe parcursul carierei sale s-a remarcat și ca regizor'', se arată în comunicatul citat.

Potrivit MNLR, cariera lui Radu Beligan de peste șapte decenii reprezintă o întreagă istorie, încă vie, a teatrului românesc.

''Dispărut la vârsta de 97 de ani, cariera sa de peste șapte decenii reprezintă o întreagă istorie, încă vie, a teatrului românesc și a momentelor prin care acesta a trecut odată cu mișcările culturale, politice și istorice pe care le-a parcurs. Însăși istoria literară a beneficiat de pe urma a ceea ce mulți critici au observat ca semnificând genialitatea unui creator de personaje, Radu Beligan interpretând personajele cele mai celebre ale dramaturgiei românești și universale, mai întâi create textual de marii scriitori precum I. L. Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Eugen Ionescu, Tudor Mușatescu, Mircea Ștefănescu, Victor Eftimiu sau Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Gogol, Cehov, George Bernard Shaw, Patrick Suskind sau Umberto Eco, iar mai apoi recreate scenic prin interpretările sale'', precizează MNLR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-21Parerea ta...

HAHALERA
21 Iul 2016

ERA PRIN CURUL LUI CEASCA SI IL PUPA MEREU SI LA CONGRESE . POATE AI FOST BUN DAR NU MAI AVEA LOC ALTI TINERI DE MAGARI BATRINI . DUTE CA SINT SATUL DE TINE MAGARULE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz