2020-07-08 17:10

Neculai Onţanu a semnat un contract de peste un milion de lei pentru forarea a cinci puţuri de apă

 |  17:01
Neculai Onţanu a semnat un contract de peste un milion de lei pentru forarea a cinci puţuri de apă

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a semnat un contract cu firmele Recon şi Doje SRL pentru forarea a cinci puţuri de apă şi amenajarea de fântâni. Acesta se va derula în două etape, fiecare în valoare de 668.473 de lei şi de 445.927 de lei, anunţă cetateanul.net.

Poreclit şi Fântânarul, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu s-a apucat să sape prin sector în căutare de apă potabilă. Un necunoscător al pasiunii lui Onţanu ar crede că ne pregătim de marea secetă. Edilul a angajat firmele Recon și Doje SRL pentru forarea a cinci puțuri de apă și amenajarea de fântâni. Potrivit contractului semnat cu Primăria Sectorului 2 a Capitalei, banii se vor acorda în două tranşe: una în valoare de 668.473 de lei, iar alta cu o valoare de 445.927 de lei. De atfel, în urmă cu două luni, Consiliul Local a votat o hotărâre pentru construirea a şapte fântâni noi în sector, „pentru că am văzut interesul şi aprecierea bucureştenilor pentru fântânile de mare adâncime pe care le-am amenajat în sectorul 2”, spunea edilul. În 2013, Onţanu anunţa construirea de fântâni publice personalizate în Parcul „Cinema Floreasca” – Fântâna „Stelelor”, în Parcul „Morarilor” – Fântâna „Sfântul Nicolae”, în Parcul „Tei” – Fântâna „Nizami”.

Primarul susţine că apa din fântânile deja existente este verificată lunar de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, instituţie care atestă că este potabilă şi bună pentru consumul populaţiei.

În prezent, în sectorul 2 funcţionează opt fântâni de mare adâncime care sunt alimentate cu apă ce provine din pânza freatică şi care, la rândul ei, este alimentată din izvoare. Prima fântână de acest fel inaugurată de Primăria Sectorului 2 a fost „Fântâna lui Bucur”, cu adâncimea de 220 de metri, care a fost pusă în funcţiune în iunie 2011 în noua Piaţă Obor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz