2020-04-06 23:39

Negoiță a demolat ilegal o creșă, cu girul nașei Firea. Acum cere CGMB-ului să legalizeze dispariția clădirii

 |  06:32
Negoiță a demolat ilegal o creșă, cu girul nașei Firea. Acum cere CGMB-ului să legalizeze dispariția clădirii

Edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, a cerut aleșilor locali Sectorului 3 să voteze un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care să ceară Consiliului General al Capitalei să legalizeze demolarea și să scoată din patrimoniul municipiului București o clădire pe care acesta a demolat-o deja. Este vorba de creșa Trapezului, situată pe aleea Prevederii, numărul 6.

Documentul s-a discutat în ultima ședința a CL Sector 3, pe ordinea suplimentară. Robert Negoiță a demolat creșa în regim de urgență, deși legal nu se poate decât după ce CGMB  își da acordul, acesta fiind proprietarul, iar sectoarele fiind doar administratorii bunurilor.

Apoi, a cerut aleșilor locali să aprobe construirea unei alte creșe, după ce clădirea a fost pusă la pământ, in iunie 2019, iar la fața locului a apărut panoul de șantier și se sapa pentru noua construcție.

Primarul general al Capitalei, cel care are grijă de patrimoniul Bucureștiului, nu a făcut nicio sesizare privind demolarea ilegală. Gabriela Firea este nasa lui Robert Negoiță, aceștia fiind și colegi de partid. 

Potrivit proiectului de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, Primăria Sectorului 3 are nevoie de 16 milioane de lei, iar creșa va putea primi 500 de copii. Clădirea va avea parter, două etaje și o terasă circulabilă. 

”Imobilul CreșaTrapezului, din Aleea Prevederii nr. 6, Sector 3, construcţie Sp+P+1E, este aflat în domeniul public al Municipiului Bucureşti, conform HCGMB nr 186/2008 și dat în administrarea Consiliului Local Sector 3, conform HCLS nr.35/2001. În baza HCLS 488/2017, s-a încetat dreptul de folosinţa gratuită al DGASPC sector 3, asupra imobilului menţionat, până la finalizarea lucrărilor de demolare şi reconstruire a Creşei Trapezului. Lucrările de intervenţie constau în demolarea construcţiei existente, rezultând astfel un teren liber de construcţii şi propunerea unui corp de clădire nou cu regim de înălţime P+2Etaje+Terasă Circulabila, cu parterul amenajat cu grupe pentru anteprescolari, în timp ce etajul 1 și etajul 2 sunt amenajate cu grupe pentru preşcolari, împreună cu spațiile tehnice și administrative, respectiv o terasă amenajată care va funcţiona ca o extensie a curţii”, se arată în proiectul de hotărâre. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-05

Mai multe imagini:
Negoiță a demolat ilegal o creșă, cu girul nașei Firea. Acum cere CGMB-ului să legalizeze dispariția clădirii
zoom




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE






PUBLICITATE


Conferinta-Business



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine